GudenåStien har potentiale til at blive en af Danmarks længste afmærkede vandreruter med sine 170 km igennem otte kommuner.

Størstedelen af stien er etableret.

Knap 120 kilometer afmærket vandresti er på plads, men de sidste cirka 50 kilometer mangler.

Nu præsenterer en ny helhedsplan for projektet bud på de manglende strækninger og idéer til faciliteter og formidling på ruten.

– Vi mangler bare at lukke hullerne i god dialog med lodsejerne for at få fastlagt det helt rigtige forløb, siger Knud Erik Hesselbjerg, projektleder i Naturstyrelsen, der er ansvarlig for projekt OplevGudenaa.

På vandrestien vil man helt unikt kunne opleve Gudenåen fra den pibler ud som kilde i Tinnet Krat, til den som en flod løber ud i Randers Fjord. Undervejs falder Gudenåen næsten 75 højdemeter til havet og gennemløber et af landets mest varierede istidslandskaber.