Nu er der mulighed for at søge ind på Randers Teaters skuespillerhold

 

Kan du lide at spille teater? Vil du undervises i skuespillertræning af professionelle skuespillere og instruktører? Har du lyst til at spille med i stort anlagte afgangsforestillinger i det professionelle teaters rammer? Og er du i alderen 16-30 år? Så kan du søge ind på Randers Teaters skuespillerhold, der starter til september. Talentskolen har sin egen teatersal, hvor eleverne undervises en aften om ugen. Alle hold kører fra september 2020 til maj 2021.

Skuespiller Grundholdet

Dette er holdet for unge i alderen 16-30 år. Her optages man ud fra ”først til mølle” princippet. Det vil sige at man ikke skal til optagelsesprøve for at komme med på holdet. Man skal bare have lyst til at arbejde seriøst og engageret med skuespil. Måske har du prøvet at spille teater før, måske har du aldrig prøvet at stå på en scene. Her får du mulighed for begge dele, samtidig med at du møder andre unge, der også interesserer sig for skuespil og teater. Det er gratis af gå på Talentskoles Grundhold, der prøver en aften om ugen. I forbindelse med produktion af afgangsforestillingen prøves der mere intensivt.

Skuespiller Talentlinjen

Dette er holdet for unge i alderen 17-26 år, der har tidligere erfaring med skuespillet. Måske har du gået på teaterhøjskole, måske har du spillet teater på din skole? Eller har prøvet at stå på de skrå brædder i en anden sammenhæng. For at blive optaget på Talentlinjen på Randers Teaters Talentskole skal man til en optagelsesprøve, der ligger i slutningen af juni 2020. Her præsenterer ansøgerne en teatertekst for to af skolens faste undervisere, ligesom der på dagen indgår en improvisationsøvelse. Skemaet til optagelsesprøven ligger på Talentskolens side på  www.Randersteater.dk
Talentlinjens elever undervises en aften om ugen af deres grundlærer samt en weekend om måneden, hvor der er forskellige gæsteundervisere til holdet. Derudover ser eleverne 8-10 professionelle teaterforestillinger på Randers Teater i løbet af sæsonen. Talentholdet har ekstra prøver op til premieren på deres afgangsforestilling. Det koster 1500 kroner at gå en sæson på Talentlinjen. Beløbet dækker blandt andet en teatertur til Nationalscenen i København.

Dramatikerlinjen

Dramatikerlinjen er for dig, der er imellem 16-30 år og har lyst til at prøve at skrive teatertekster. Måske har du tidligere skrevet historier, digte eller lignende og vil nu lære hvordan det er at skrive monologer og dialoger til skuespillere. Holdet bliver undervist en aften om ugen af en dramaturg og lærer, hvordan man bygger en fortælling op. På den måde får dramatikereleverne både et indblik i dét at skrive teatertekster og samtidig får de god viden om skriftlig formidling, der også kan bruges i mange andre faglige sammenhænge. Dramatikerlinjen runder deres forløb med en ”reading”, hvor elever fra Talentskolens skuespillerhold læser dramatikernes tekster højt for et indbudt publikum. Det er gratis at gå på Randers Teaters Dramatikerlinje.
“På Randers Teater (der tidligere hed Randers EgnsTeater) glæder vi os til at åbne dørene for Talentskolens elever. For os er eleverne og deres undervisning og forestillinger en vigtig del af en hverdag, hvor det professionelle teater møder unge med interesse for skuespilkunsten,” siger Talentskolens leder Tine Eibye. Har du spørgsmål angående skolens hold, er du meget velkommen til at kontakte Tine Eibye på te@rt.dk. Man kan også finde flere oplysninger om Randers Teaters Talentskole på teatrets hjemmeside www.Randersteater.dk