Mange har undret sig over et skilt gennem Randers med rute Hanstholm-København – det er der en helt logisk forklaring på, oplyser kommunen nu

 

Friske vejfolk har i en uges tid haft travlt med at cykle rundt og sætte nye skilte op langs Gudenåen og på mindre veje i Randers Kommune. Skiltene er sat op, fordi den nationale cykelrute 2 fra Hanstholm til København er blevet omlagt og nu ruller ad en ny rute gennem Randers og videre til hovedstaden.

Danmark har 11 nationale cykelruter, der forbinder alle dele af landet fra syd til nord og fra øst til vest. Cykelrute 2, der forbinder Hanstholm med København, er i gang med at blive omlagt. Tidligere gik ruten til København via Djursland. Nu er ruller den til Århus via Randers og Favrskov Kommuner.

“Jeg håber, at den nye rute i Randers vil lokke endnu flere i sadlen på de lidt længere ture. Borgere i Randers kan nu øve sig på en kortere strækning ad ruten gennem Randers Kommune ved at følge de blå cykelskilte,” siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.
Ruten gennem Randers Kommune går fra Øster Bjerregrav over Hornbæk og videre langs Gudenåen til Randers by. Derfra guider de blå skilte cyklisterne gennem Vorup, Kristrup, Sønder Borup og til Ølst. Derfra fortsætter ruten ind i Favrskov Kommune.

 

 

Hele den omlagte nationale cykelrute 2 er endnu ikke tegnet færdig på et kort, men du kan se alle 11 nationale cykelruter via dette link: https://www.visitdenmark.dk/danmark/oplevelser/cykelferie/danmarks-11-nationale-cykelruter