Randers City Camp er den første campingplads i landet, der kan byde på luksusshelters. Og ja de er faktisk en opgradering af de velkendte frilands grisehytter, man kan se på markerne

 

“Det er det samme firma, der laver dem. De så en god idé med at opgradere hytterne og skabe luksus shelters, for de der gerne vil ligge mere behageligt, når de er på vandre, cykel eller motorcykeltur – man finder dem også på Smukfest, hvor de hedder Pig Me. Og vi synes det er en rigtig god ide. De er udstyret med el og så er de isoleret og med rigtige boksmadrasser”, fortæller Bianca Andersen, der er en af de to nyere ejere af Randers City Camp i Fladbro.

Sammen med sin bror Ronni Andersen, overtog hun for godt tre år siden campingpladsen efter deres forældre.

“Og nu er vi i gang med at opgradere pladsen – vi fortsætter hvor mine forældre slap”, siger Bianca Andersen.

Og det er både lokale og udenbys fra, gæsterne kommer for at overnatte – det er både fastliggere, enkelte overnatninger eller familiefester, hvor man overnatter i hytterne efterfølgende.

 

Det skal være luksus at campere

 

Hvad der så ud til at blive en katastrofal sæson er nu vendt til næsten at være normal trods coronakrisen, for der er mange nyheder at gå efter hos den lokale campingplads i Fladbro.

Der er de seneste år kommet mange vandrer blandt befolkningen – de har blandt andet organiseret sig i diverse facebookgrupper. Her anbefaler de overnatningsmuligheder for andre. Der er også kommet mange feriecyklister og dem med motorcykler ynder også at køre landet tyndt. Disse målgrupper leder altid efter en billig overnatningsmulighed og en mulighed for at køre fra sted til sted hver dag. Det mærker de også hos Randers City Camp, der har imødekommet efterspørgsel for komfortable og billige overnatningsmuligheder med de nye luksusshelters.

“Flere og flere efterlyser friluftslivet og coronaen har ikke gjort det mindre. Og vi vil gerne imødekomme gæsternes ønsker. Så da vi i oktober sidste år, så de her shelters på en messe, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle have dem på vores campingplads”, fortæller Bianca Andersen.

“Vi ligger jo godt i forhold til friluftsture – blandt andet ved Gudenåen. . Og mange er trætte af at sove på liggeunderlag”, siger hun og griner.

Men det er ikke kun folk på tur fra andre dele af landet, der bruger shelters. Også lokale folk, der lige skal på tur med ungerne en overnatning i en weekend – måske i ydersæsonerne, booker en overnatning.

“Vi tog dem i brug lige op til pinsen, og det har været en stor succes”, fortæller Bianca Andersen.

Shelters har el og lamper. De har stikkontakter, så man kan tilslutte en køletaske. Der er rigtige boksmadrasser og mulighed for opredning til et barn i midten. De er isoleret, så hvis det regner larmer det ikke – helle ikke i de andre shelters ved siden af. De bliver heller ikke hverken for kolde eller varme.

“Og så har vi beklædt dem med folie indvendig og udvendig med smukke billeder fra Randers´ natur. Vi har også fået dem udformet således, at vi kan udsmykke dem med kunstgræs på toppen, hvis vi ønsker det”, fortæller hun.

 

Normal sæson

I foråret oplevede Ronni og Bianca Andersen som mange andre ferieudlejninger en stor nedgang på grund af usikkerheden om corona-epidemiens udvikling.

“Hvor vi normalt har ti bookinger om dagen, fik vi pludselig ti afbud hver dag. Vi vidste ikke, hvor det ville ende. Men nu hvor regeringen har åbnet igen for danskernes sommerferie, ser det ud til at vi lander på en normal sæson. Og det er jo dejligt, og så kan vi få nytte af vores investeringer”, siger hun glad, og på pladsen har de allerede hilst de sædvanlige fastliggere velkomne.

Og der er noget at gå efter. Gennem de sidste ti år er pladsen blevet opgraderet – de sidste par år med nye hytter i stedet for de velkendte grønne campinghytter, man kender fra 80´erne. Her kan man vælge mellem fire forskellige slags hytter med forskellig antal kvadratmeter – til ethvert behov, fortæller Bianca.

“Det er ikke kun campinggæster, vi har. Vi har overnattende gæster, der er på træf – for eksempel hunde- eller biltræf. Og så er der familier, der skal have en overnatning i forbindelse med familiefester. Og ud fra et ønske og et behov, bygger vi nu også festsale, så  familier har et sted hvor de både kan feste og overnatte. På den måde kan vi også få mere ud af ydersæsonerne”.

Festsalen, der bygges, ligger lige umiddelbart, når man kommer ind gennem bommene og i umiddelbar tilknytning til hytterne. Her er der en stor sal, der kan lukkes af så der bliver mulighed for to separate begivenheder. Det er et moderne lokale med plads til 140 siddende gæster, som kan deles op i to mindre lokaler med plads op til 70 personer i hver. Man kan derfor opleve at der er et arrangement i lokalet ved siden af, hvis man kun har lejet den ene sal. Lokalerne har egne toiletter, stor terrasse og stort produktionskøkken, som er indrettet til at to selskaber kan benytte køkkenet på samme tid, og med alt nødvendigt service og køkkenudstyr.

Lokalerne er oplagte til konferencer, afholdelse af møder, generalforsamlinger, foreningstræf, firmaudflugter, fester og meget mere – det kun fantasien der sætter grænser.

 

Luksusferie

De familier der har indkomst til det, tager efterhånden på ferie til syden en-to gange om året – her handler det om luksus. Derfor vil de også gerne have luksus, hvis de tager på ferie i Danmark. Camping var førhen meget primitiv, og et teltkit bestod i 60´erne og 70´erne af en tagbagagebærer til bilen fyldt op med villatelt, læhegn, gaskomfur, luftmadrasser, og sammenklappelige taburetter der kunne pakkes ind i træbordet, der blev foldet sammen. I bagagerummet lå køletaske og ekstra køleelementer, gryder og pander, dyner, badetøj, svømmevinger og baderinge samt klipklappere og gummistøvler. Når familien kørte af sted sad børnene på bagsædet og talte køer, for at få tiden til at gå. Sådan er det ikke så meget mere.

“Vi oplever at flere og flere efterspørger luksus. Vi har mange segmenter her, og flere vil have luksus. Så derfor er der også køleskabe og toilet i hytterne. Det skal være moderne og bekvemmeligt. Men der er da stadig mange, der ligger i telt. Og så er der alle campingvognene”, siger Bianca Andersen.

 

Samarbejde

Selvom campingpladsen de senere år er blevet opgraderet, er der ikke en restaurant på stedet. I stedet samarbejder pladsen med de lokale i området.

“Vi vil ikke gabe over for meget, det skal være enkelt. Men i stedet henviser vi vores gæster til Fladbro Kro, Golfklubben og informere dem om at de også kan købe take-away hos Rosengården i Hornbæk. Vi tror på, at det er bedre at samarbejde med andre, der er specialister på deres område. Så kan vi koncentrere os om camping”, siger hun.

Randers City Camp samarbejder også med Bamsebo Camping- og kanoudlejning i Ulstrup, så efterspørgslen på kanoture også kan imødekommes.

“Og så gør vi meget ud af at sælge Randers området med den smukke natur og turistattraktioner. Det er også derfor, vi har udsmykket de nye shelters med store fotos”, siger hun.

 

Blandet baggrund

Randers City Camp har eksisteret officielt siden 1950, men der har været camperet på pladsen siden 1956.

Det var Ronni og Biancas forældre, der ejede pladsen før de to søskende – forældrene Palle og Sanne Andersen overtog den i 2004. De kommer oprindeligt fra Hobro, men familien har boet i udlandet i mange år – blandt andet på den lille engelske ø ud for den franske nordkyst – Jersey. Det var efter de vendte hjem fra dels England og Norge, de købte campingpladsen.

“Ronni og jeg har boet på Jersey i mange år og jeg har også haft fire år i England. Ingen af os har en baggrund fra turistbranchen. Min far ledede en HR og lønafdeling for et stort amerikansk firma, der arbejdede med seismisk olieeksploration. Ronni har arbejdet i bankverdenen og jeg kommer fra uddannelsessektoren. Så vi er lidt en blandet landhandel”, fortæller Bianca Andersen.