Det nye institutionsbyggeri i Langå blev fredag 19. juni officielt skudt i gang af borgmester Torben Hansen, der tog første spadestik på byggepladsen. Institutionen skal erstatte tre mindre institutioner i Langå, og der bliver plads til syv grupper af børn, fordelt på både vuggestue og børnehave

 

Byggeriet af den nye samlede institution i Langå gik i gang i april, da projektet blev fremskudt for at understøtte et hårdt presset erhvervsliv. På grund af forsamlingsforbuddet har det officielle første spadestik måttet vente til fredag 19. juni.

I sin tale til spadestiksarrangementet fremhævede Torben Hansen bl.a. at institutionen vil byde på gode rammer både indendørs og udendørs, og at der længe har været et stort ønske om at få en vuggestue i Langå. Den nye institution kommer netop til at rumme både vuggestue og børnehave, og de små kan bl.a. glæde sig til frisklavet mad hver dag fra det nye produktionskøkken.

Den samlede institution placeres på Vennevej 1 i Langå og erstatter de tre nuværende børnehaver i Langå, nemlig Rubjerg Børnehave, Børnehaven Fuglereden og Børnehaven Skovtrolden, hvoraf sidstnævnte i dag har adresse på Vennevej 1.

Mens byggeriet står på, bliver børnene i Skovtrolden genhuset på Langå Skole, hvor børn og personale kan forblive samlet og samtidig følge med i byggeriet.

Alle børnene kan foreløbigt flytte ind i den nye institution i starten af 2021.