Byrådet har givet grønt lys til, at Randers Kommune i samarbejde med en lang række samarbejdspartnere kan arrangere sommersjov for kommunens børn og unge

 

Danske børn og unge skal have en god sommerferie på trods af corona-krisen. Social- og indenrigsministeriet har derfor i et partnerskab med KL – Kommunernes Landsforening afsat en pulje til aktiviteter hen over sommeren. Randers Kommunes andel af puljen på 3,4 millioner kroner skal bruges til gode sommeraktiviteter i hele kommunen for børn og unge mellem 6 og 17 år.

“Det har været nogle hårde måneder for både børn, unge og voksne under corona-nedlukningen. Nu ser vi frem mod en sommer, hvor det er vigtigt, at vi kan tilbyde leg, læring og gode oplevelser. Derfor er det glædeligt, at vi med økonomisk støtte fra staten nu kan sætte gang i et flot program. Jeg ser frem til at byde kommunens børn og unge velkommen til sjove aktiviteter, læring og fællesskab i løbet af sommeren,” siger borgmester Torben Hansen.

 

Ekstra god

13.489 børn og unge i Randers er i målgruppen for sommerens aktiviteter, der har fået en økonomisk saltvandsindsprøjtning på grund af coronaen.

Den statslige pulje går til både børn og unge bredt set rundt om i kommunen og til socialt udsatte børn og deres familier.

385 familier kan for eksempel se frem til at modtage en gratis billet til Randers Regnskov.

Randers Kunstmuseum kan med støtte fra puljen tilbyde en ekstra sommerskole med fokus på billedkunst og kreativitet. Der bliver afholdt flere forskellige sportscamps og en fodboldfestival. Randers Bibliotek forbereder tre ugers sommercamp med op mod 50 forskellige aktiviteter.

Der bliver teaterfest på pladsen foran Randers Teater og en naturcamp på Randers Naturcenter – for blot at nævne nogle af de mange aktiviteter.

 

Bandcamp i Langå

Frem til fredag 30. juli er der musik i Langå hos Station K. Målgruppen er børn og unge fra 10-18 år. Bandcamp afsluttes med en udendørs “corona-koncert” feat. Zar Paulo m.fl. i byparken i Langå torsdag 30. juli kl. 17.00-19.00.

Formålet med Band Camp er, at så mange børn og unge som muligt får mulighed for at prøve kræfter med at spille musik sammen. Station K vil gerne gøre det at spille musik tilgængeligt for alle uanset socialt ophav og musikalsk erfaring.

 

Alsidige ungdomsskole

Frem til og med uge 32 tilbyder Randers Ungdomsskole en række sjove og lærerige aktiviteter for de 13-17-årige. Der er blandt andet lasergame, drive-in Bio, segboards, BMX, klatrevæg, bungee-run, cross, parkour, E-sport, skate, robolab og meget mere.

Man kan finde alle holdene på ungdomsskolens hjemmeside, hvor tilmeldingen også foregår.

I sommerferien kan man få undervisning i motor, croos, band, kunst, fodbold, e-sport, glaskunst, skate, mad, håndbold, dans og vildmark – alt sammen frem til 5. august.

 

Spejdersjov

Hele sommeren – undtaget uge 28 holder FDF Randers 2 åbent i kredshuset for både nuværende medlemmer og andre interesserede. Der er blandt andet madlavning over bål, håndtering af dolk og økse, pionering (knob og besnøring). Der er løb i naturen, lejrbål og kreative sysler. Der vil komme flere forskellige aktiviteter hen over sommeren.

Alle nye børn, som kommer til sommeraktiviteterne, får tilbudt at komme til tre gratis møder senere hen, så det ikke kun er i sommerperioden, de kan deltage i aktiviteter.

 

Niels Ebbesens Gruppe

I uge 30 arrangerer Niels Ebbesens Gruppe kanoaktiviteter på Gudenåen. Formålet er at aktivere de unge spejdere og samtidig give dem kendskab til kanosejlads. Det bliver lærerigt, sjovt og til dels udfordrende.

 

Kom til Ålum

Klub’n i Ålum holder åben klub hele sommeren. Klubben mødes hver mandag aften til bålhygge, leg og spil i skoven, ved åen, på legepladsen, eller der, hvor der lige er en bænk.

Man kan fiske med net i åen, lave mad over bål. I Ålum er der bålsted både i skov, ved å og på en legeplads. Aktiviteterne forgår med andre ord på forskellige lokaliteter i Ålum

Aktiviteterne er for lokale borgere, men man er også velkommen, hvis man bor udenfor Ålum og omegn.

 

Sportspark for unge

Frem til og med uge 32 er der sportspark for unge på Tronholmen. Unge kan være sammen med andre omkring idrætsaktiviteter, og blandt andet prøve: Jollesejlads og det populære stand up-paddle med Randers sejlklub og SUP Randers, Kampsportsarten Aikido yuishinkai, Streetbasket med Randers Cimbria, Streetdays med Randers gymnastiske Forening, Beachhåndbold med Randers Freja Håndbold, Pumptrackbanen på BMX-cykel – Aktiviteterne tilpasses så alle kan være med..

Tronholmen har gæster på besøg frem til og med uge 30. Her er det i uge 28  Randers Freja håndbold (beach), Pumptrack, Randers Cimbria, Aikido Yuishinkai Randers, Randers sejlklub og SUP

Uge 29 kan man finde Randers Cimbria, Aikido Yuishinkai Randers og Randers sejlklub samt SUP

Uge 30 er det RgF, Randers Cimbria, Aikido Yuishinkai Randers, Randers sejlklub og SUP og endelig RgF med parkour.

 

Street Days

I tiden 20.-24. juli er der masser af arrangementet er for børn i alderen 6-18 år, som har lyst til at prøve kræfter med parkour. RgF’s instruktører er klar til at give gode tips og vejledning i, hvordan man kan bevæge sig fra et punkt til et andet.

Arrangementet er gratis og foregår i Tronholmparken. I tilfælde af regnvejr flyttes aktiviteten i RgF-hallen. Her er der også sommerfræs – OpenGym i uge 31. Til SommerFræs kan hele familien være aktive sammen og boltre sig i de mange gymnastikredskabsbaner, stortrampoliner, motorikredskaber og sjove legestationer.

 

Holdsport

Basketcamp foregår hver mandag frem til og med uge 32  på Bygger’n i Nordbyen, som tidligere landsholdsspiller og mangeårige Randers Cimbria profil Chris Nielsen afvikler. På en legende måde bliver deltagerne udfordret og træner forskellige basket-momenter i form af skud, aflevering og finter. Basketcampen tilpasses så alle kan være med. Man bestemmer selv, hvor mange dage man vil være med.

Der er også fodboldfestival for børn og unge mellem 12 og 17 år. Så kan man afprøve hårdheden på sit skud, lære at sparke, lære fodboldtricks, deltage i fodboldturnering og meget mere. Det er get2sport der inviterer til fodboldfestival.

Hver dag frem til og med uge 31 kan man besøge idrætscontaineren. Idrætscontaineren er fyldt med forskelligt idrætsudstyr. Du kan bl.a. spille streetbasket, jonglere med bolde, hoppe i sjippetov eller køre på BMX-cykel på pumptrackbanen.

Ved idrætscontainerne står der hver dag toptændte, idrætsuddannede instruktører, som er klar til at sætte gang i mange forskellige idrætsaktiviteter.

 

Analoge aktiviteter

Randers Bibliotek byder frem til og med uge 30 på masser af sommeraktiviteter. Der blandt andet brætspil, rebusjagt i Fagskoven og boguglejagt.

I løbet af sommeren modtager alle 1. klasse-elever i Randers Kommune et postkort fra biblioteket. Det kan man aflevere på et af bibliotekerne og få en rygsæk med forslag til aktiviteter og information om bibliotekerne.

Og så er der sommerudfordringerne – sommerlæsebanko og sommerlæsedysten.

Biblioteket arrangerer også en sommercamp i ugerne 28, 29 og 30 for alle mellem otte og 18 år. Sommercampen vil indholde: den store manga-dag, den store maker space-dag, den store bevæg dig-dag og sommerkrea-workshop flere dage om ugen.

Aktiviteterne foregår både inde på biblioteket, foran hovedindgange og på Jens Otto Krags Plads.

Der vises film i Biocity med oplæg fra en medarbejder Randers Bibliotek. Oplægget vil være på 10-15 minutter og relateret til filmen.

 

SU-events i Udbyhøj

Fra 21. – 25. juli kan man få en familiedag på Udbyhøj Havn med mulighed for at bade, spille beach volley og disc, sejle kajak eller sup board, spille fodbold og mange andre sjove spil og lege.  Der kører bus fra nordbyen til Udbyhøj. Ved ankomsten til Udbyhøj Havn får alle en madbillet til gratis frokost og en is.

Man skal selv medbringe håndklæde, vanddunk, solcreme og kasket. Der er livreddere og instruktører til stede. Bussen kører retur fra Udbyhøj Havn kl. 15.00.

 

Kronjyllands Esport & Tech Klub

I uge 30 inviterer Kronjyllands Esport & Tech Klub til event i Bjerregrav Hallen. Der er aktiviteter alle dagene, men eventen er uden overnatning. Eventen vil blive med fokus på den læring, der kan trækkes ud af esport, f.eks. øvelse af matematikevner.

Herudover vil man lave flere aktiviteter indenfor det naturvidenskabelige felt som f.eks. programmering og robotbygning, videooptagelse og -redigering og billedredigering for begyndere

Dyst på havetraktor

Søndag 26. juli afholder Uggelhuse Borgerforening & Forsamlingshus havetraktortræk og andre udeaktiviteter. Der vil være mulighed for at købe mad og drikke på dagen.

Sommerskole i billedskolen

Tre-fire dage i uge 32 inviterer Randers Kunstmuseum til en ekstra sommerskole i billedskolen.

Sommerskolen er for børn mellem 8 og 13 år. Workshoppen er for dem, der gerne vil lære mere om kunst, maling og tegning, samtidigt med at de får set byen og naturen i nærheden af Randers Kunstmuseum. På en gåtur lærer deltagerne bl.a. at finde inspiration og øve i at skitse og laver et fælles kunstværk

 

Leg med ler

7.- 8. august er et stort “lerevent” for alle børn og voksne på Østervold. De tre medlemmer af kunstnergruppen Dirty Go Clay Band Mette Maya Gregersen, Lea Nielsen og Louise Gaarmann vil skabe et stort fællesværk med heste i ler inspireret af “Den Jyske Hingst”. Og alle må være med.

Eventet danner optakt til efterårets store særudstilling på Randers Kunstmuseum, “HELEN SCHOU”.

Bandmedlemmerne er veninderne og kollegerne Mette Maya Gregersen, Lea Nielsen og Louise Gaarmann. Bandet arbejder med at skabe værker sammen. De må altså ikke efterfølgende finpudse og bearbejde værkerne.

 

Swimteam Neptun

Mandag, onsdag og fredag i uge 32 kan du lege på forhindringsbaner, dykke efter forskellige ting, klare kaste-spil i vand og meget mere. Det er for alle niveauer af svømmefærdigheder – fra dem der skal have bælte på, til dem der allerede kan svømme. Og alle får noget ud af det, samtidig med de lærer noget om vand. Neptun stiller med deres bedste instruktører – uddannede, begejstrede, opfindsomme og klar på vandfest.

Randers Musikskole

Torsdag 6. august slår Randers Musikskole dørene op for børn og unge i alderen 8-17 år. I tidsrummet fra kl 10.00 til kl 15.00 har de mulighed for at deltage i klaver, rytmisk sammenspil, ukulele-sammenspil og stomp. Man melder sig for hele dagen..

Har man lyst til at prøve at spille i band, kan man også det. Der sættes følgende instrumenter op: Guitar, bas, keyboard og trommer. Børn og unge kan også prøve kræfter med klaver. Der kræves ingen forudsætninger – bare kom, som du er. Der spilles i fællesskab nemme stykker musik på. Der øves to-tre numre – både nye og gamle. Også den populære Ukulele kan du prøve kræfter med. Her kan alle også være med. Alle låner hver deres ukulele kommer til at spille lette sange, som de fleste kender i forvejen. Og så kan du prøve kræfter med det populære stomp.

Teatersjov

Randers Teater byder lørdag 8. august på sommersjov med teater og musik på amfiscenen.

Det bliver fire timer med teater, musik og sjov for børnene. Man kan blandt andet opleve Sigurd Barrett spille nogle af sine største hits, og man må gerne synge med. Der bliver også gadeteater og sjove aktiviteter for børnene.

De voksne kan købe sig en kop kaffe, og medbragte madpakker kan nydes i picnicområdet.

Kristrup Børnehus

Søndag 30. august inviterer Kristrup Børnehus til en festlig og anderledes søndag med fokus på idræt, leg og bevægelse. Kristrup Børnehus er nemlig blevet DGI-certificeret. Aktiviteterne er skræddersyet til børn i alderen 0-6 år, deres søskende og forældre. Blandt andet musik fra scenen leveret af Kristian og KO, danseshow og nemme trin, så alle kan være med, DGI-styret aktiviteter – bliv klogere på kroppens ABC, hoppeborg, vandsjov – også uden at blive våd, forhindringsbane, tumleområde og meget mere.

Det koster kun 25 kroner pr. barn, og voksne kommer ind gratis ifølge med barn i alderen 0-6 år.

 

Bliv klogere på naturen

Helt frem til og med uge 32 kan man vælge en grøn sommerferie – Randers Naturcenter sætter fuld blus på aktiviteter – alt er gratis at deltage i. Der er ikke salg af madvarer på stedet, så medbring selv madpakker, drikkevarer og solcreme.

Der gøres løbende rent på corona manér, men respekter venligst de gængse corona regler om håndvask, afstand mv. Alle aktiviteter er udendørs, uanset vejr.

Naturcentret byder på fem aktivitetsuniverser: Kriblekrable universe, frilufts universet. håndværks universet, Science er cool universet– eksperimenter og små science forsøg og tidsrejsen

Man kan låne en rygsæk med grej – ”ud på tur, aldrig sur” med fotokonkurrence.

Du kan i en uge i skolernes sommerferie låne en rygsæk med grej, så du selv kan gå på opdagelse i naturen i hele Randers kommune.

Randers Naturcenter sætter tre fyldte rygsække på spil i en fotokonkurrence.

 

Natur CAMP

Har du lyst til at overnatte på naturcenteret – og være med til sjove aften aktiviteter? Så er der mulighed for at tilmelde sig en gratis camp, hvor man sammen sætter telte op, laver mad, hygger, sover ude, lyser insekter om aftenen, ser på stjerner hvis vejret tillader, fodrer dyr om morgenen, når hanen har vækket.

Overnatningerne foregår torsdage i uge 28-32. Man mødes torsdag kl 14 og slutter fredag ca kl 12.

Der er plads til 20 deltagere på hver camp, og naturcentret vurderer at børn under ni år skal have forældre med. Dette tilbud er gratis, men kun for børn (6-17år) bosiddende i Randers kommune, eller hvor mindst den ene forældre er bosiddende i Randers kommune. Alle camps gennemføres ved min 10 deltagere. Man skal selv medbringe sovepose og personligt udstyr, resten af grejet har Naturcenteret styr på.

 

Sommerprogrammet med de mange aktiviteter kan ses så: www.randers.dk/sommersjov, hvor der er information om sted og tilmelding.

 

Aktiviteterne er en del af sommersjov i Randers Kommune, der er økonomisk støttet af en pulje fra Social- og Indenrigsministeriet. Formålet med puljen er at skabe gode sommeraktiviteter for børn og unge mellem 6 og 17 år. Aktiviteterne henvender sig både til børn og unge bredt set rundt om i kommunen og til socialt udsatte børn og deres familier.