Den 28. juli får de unge at vide, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse eller ej. Boligjagten for de kommende studerende ser dog ikke ud til at blive en dans på roser.

Der er nemlig langt mellem de studievenlige 1- eller 2-værelses boliger, oplyser Akutbolig.dk.

80 % af de boligsøgende i 2020 har efterspurgt enten en 1- eller 2-værelses bolig, men disse boligtyper har indtil videre kun udgjort 35 % af det samlede udbud i 2020.

I Randers er udbuddet på en et-værelses blot to procent med en efterspørgsel på 40 procent. Når det gælder to værelser er udbuddet 43 procent og efterspørgslen på 37 procent.

Til gengæld er der markant flere 3- og 4 værelses end efterspørgslen er til.

Det store udbud af lejeboliger med minimum tre værelser vidner om et stort mismatch på lejeboligmarkedet. Det gælder særligt i de større danske byer. Her er det ifølge direktør for Akutbolig.dk, Daniel Juhl, helt tydeligt, at boligselskaber og ejendomsinvestorer har sat fokus det helt forkerte sted i opførelsen af deres nybyggerier:

“Mange af nybyggerierne består af boliger på tre værelser eller mere. Ved flere af dem ses det, at udlejerne tilbyder nedsat eller ligefrem gratis husleje i den første periode af en lejeaftale. Det er et helt tydeligt tegn på, at udlejerne har problemer med at få lejet boligerne ud. Det ville have været mere optimalt at have opført flere mindre lejligheder, for dem er der stor efterspørgsel på fra byernes mange studerende og det stigende antal singler”.