Corona-tanker fanget i en udstilling – det kan man opleve i Stemannsgade ved Østervold fra onsdag 12. august

 

Randers Festuge er som regel lig med musik, mange mennesker på gaden og masser af festlige og kulturelle indslag som byens borgere kan glæde sig over. I år bliver udvalget af festligheder et andet da COVID-19 også her, har sat sit aftryk på dagsordenen. Randrusianerne kan dog glæde sig over flere udendørsoplevelser og en særlig udstilling i Stemannsgade er én af dem.

Lokale børn og unge har nemlig tegnet, fotograferet, optaget, filmet og skrevet om deres oplevelser under tiden med Corona, og det er der kommet en fin udstilling ud af. På store plancher udstilles deres bidrag, der bl.a. vidner om ensomhed, nye hobbyer, ansvarlighed og ikke mindst om et savn til fællesskabet med venner, klassekammerater og ældre familiemedlemmer.

 

En vigtig stemme

Baggrunden for udstillingen er en indsamling af børn og unges tanker som Randers Stadsarkiv, Randers Bibliotek, Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland har gjort i løbet af de sidste måneder. De mange flotte, gennemarbejdede og ikke mindst sigende bidrag som er blevet modtaget vidner om, at særligt unge mennesker har følt sig ensomme og lidt glemt i denne ekstraordinære periode af danmarkshistorien. Anne Sophie Lykke-Poulsen, Signe Winther Brinkmann og Lisette Berg Andersen, der er udstillingens tilrettelæggere fortæller:

”Man skulle nærmest tro, at de unge mennesker har siddet sammen mens de skrev deres essays eller lavede deres podcasts. Indholdet er så ens. Og man kan få helt ondt i maven over, hvor berørte af situationen, de har været.”

Der er til gengæld lidt mere glæde at spore i de farverige tegninger, som børn i alderen 6-11 år har lavet.

”Her ser vi også børn, der bl.a. har cyklet meget, bagt meget og i det hele taget været meget sammen med deres familier. De har også savnet deres klassekammerater og deres sportsaktiviteter, men udtrykket er alligevel et lidt andet end hos de unge fra 9. og 10. klasse eller fra ungdomsuddannelserne.”

Udstillingen kan opleves for enden af Stemannsgade, der støder op til Østervold i perioden onsdag 12. august til søndag 6. september 2020. Alle bidrag vil blive gemt til eftertiden af Randers Stadsarkiv.

Udstillingen ar skabt med økonomisk støtte fra Eventsekretariatet og Randers Festuge.