Øgede udgifter har i andet kvartal givet et underskud for Vestas, selv om der er blevet leveret markant flere møller fra den danske vindmølleproducent.

Det fremgår af Vestas’ regnskab, der er offentliggjort tirsdag morgen.

I andet kvartal har selskabet haft en omsætning på cirka 26,4 milliarder kroner.

Det er en stigning på 67 procent i forhold til andet kvartal sidste år.

Fremgangen er især trukket op af, at der er blevet leveret og installeret flere møller i USA.

Den større omsætning har dog ikke været nok til at give overskud for Vestas, da udgifterne ligeledes er blevet større.

I regnskabet forklarer Vestas selv, at udgifterne blandt andet har været stigende på grund af en stor hensættelse.

Den danske vindmølleproducent har i kvartalet hensat 1,3 milliarder kroner til en reparation og opgradering af vindmøllevinger, som selskabet har leveret. Vestas nævner ikke, hvor i verden møllerne skal repareres.

Også logistiske udfordringer og flaskehalse i forsyningskæden, der har været forstærket af coronasituationen, har givet større udgifter.

Samlet har det i andet kvartal givet Vestas et underskud på cirka 37 millioner kroner. Det er en markant forværring fra samme periode sidste år. Dengang kunne Vestas mønstre et overskud på 670 millioner kroner.

Vestas kan trods underskuddet glæde sig over, at koncernen har en rekordstor ordrebog. Dermed er der udsigt til masser af opgaver i fremtiden.

Ordrebogen havde ved udgangen af kvartalet en værdi af 261 milliarder kroner. Coronaudbruddet har dog skabt mere usikkerhed end normalt for Vestas.

– Den globale pandemi og økonomiske nedgang vil fortsætte med at skabe usikkerhed i 2020, men vi har tillid til vores evne til at sikre forretningens fortsatte drift på tværs af hele værdikæden, siger koncernchef Henrik Andersen i en kommentar til regnskabet.

For hele 2020 forventer Vestas ikke at kunne tjene helt så mange penge, som man havde regnet med før udbruddet af coronavirus.

Vestas venter i år at lande en overskudsgrad – hvor stor en del af omsætningen, der bliver til indtjening – på 5-7 procent. I starten af 2020 var forventningen 7-9 procent.

/ritzau/