Debatten om tilskuerkapaciteten i de danske håndboldhaller tager til, jo tættere vi kommer på sæsonstart. Grundet forsamlingsforbuddet må der kun være 500 mennesker til en håndboldkamp – inklusiv spillere, trænere, dommere, officials mm., hvilket i runde tal giver en tilskuerkapacitet på 400. Det er et meget stort problem!

 

I Randers HK mærker vi i høj grad udfordringerne. Vores sponsorer og interessenter har ikke fået meget værdi for pengene det seneste halve år, og med udsigterne til at afholde kampe med 400 tilskuere kan vi fortsat ikke yde den service og det produkt, de har investeret i. Samtidig har vi ingen muligheder for at tage nye sponsorer ind, hvilket gør det særdeles svært at drive forretning. Derfor appellerer vi til, at man i stedet for at skære alle over en kam, ser på de enkelte hallers kapacitet. Med stor respekt for den sundhedsmæssige sikkerhed, vil vi i Randers HK kunne afholde kamp med 1500 tilskuere i Arena Randers, hvor kapaciteten er 3.000 siddende tilskuere. Vi vil kunne sikre os, at folk bliver lukket ind enkelte sektioner med behørig adgang til toiletter og øvrige faciliteter, så tilskuerne kan forblive i de enkelte sektioner.

 

I disse dage forhandler Divisionsforeningen Håndbold med regeringen om en løsning, og vi håber, at politikerne vil se vores vej og forstå, hvor alvorlig en situation det er for vores forretning og eksistensgrundlag. Vi vil så gerne give tilbage til alle dem, der investerer i os og støtter os i tykt og tyndt. Ingen jer – ingen Randers HK!