Erhan Cetin, tidligere ejer af Café Cetini i Dytmærsken, åbner til september et helt nyt supermarkedskoncept – nemlig et multietnisk supermarked med mad fra mange verdensdele

 

Flere andre større byer har efterhånden et – så det skal Randers også have, er Erhans filosofi.

“Randers har en størrelse, hvor jeg mener, det godt kan lade sig gøre”, siger Erhan Cetin, der vil kalde sin nye forretning for Vika Supermarked.

Hylderne vil være fyldt med madvarer, delikatesser, slagtervarer, bake-off og mælkeprodukter fra store dele af verden – inklusive Danmark.

“Det skal være sådan, at du skal kunne gøre dine daglige indkøb her, uanset om du handler dansk, arabisk, tyrkisk, asiatisk eller noget helt tredje”, fortæller han.

Lokalerne ligger der i forvejen – det tidligere Kiwi supermarked havde nemlig til huse her indtil kæden drejede nøglen for tre år siden. Så stedet har allerede hylder og kølemontre til mejerivarer. Hertil vil Erhan opføre en slagterafdeling og en delikatesse, så det også er muligt at få afvejet oliven, hummus og andre lækkerier, som danskerne har taget til sig. For det er ikke kun borgere i Randers af anden etnisk herkomst end dansk, der handler eksotiske madvarer. Det gør danskerne også i takt med at verden er blevet mere global. Derfor er der også stor efterspørgsel på diverse grøntsager og frugter fra fjerne egne. Dette behov vil Erhan imødekomme med det nye supermarked, og han tror på, at der er plads til både de små specialforretninger i midtbyen og hans supermarked.

“Der skal også være et sted for de familier, der ikke har tid til at køre rundt til de forskellige specialbutikker, og så kan du her parkerer lige ved døren også”, siger han.

 

Efterspørgsel

Supermarkedet har været i Erhans tanker gennem de sidste tre år, men det var først, da han solgte Café Cetini til sine brødre, at han gik all-in på idéen.

“Jeg kan ikke lide at have gang i flere forretningen på en gang. Når jeg laver noget, vil jeg koncentrere mig 100 procent på den ene forretning. Sådan har jeg det bedst, og jeg tror også, det er det klogeste”, siger han.

Erhan samarbejder med fire forskellige leverandører, som vil forsyne ham med varer fra blandt andet Tyrkiet, Mellemøsten, Balkan, Indien og Asien – hertil kommer også afrikanske madvarer som hans arabiske leverandør også står for.

Han vil, så vidt det er muligt, have en del tørvarer i økologiske udgaver og vil med tiden også kunne levere flere grøntsager og frugt økologisk.

“Men jeg skal først se hvordan efterspørgslen er indenfor de forskellige varegrupper, og så tilpasser vi løbende. Ligesom folk gerne må sige til, hvis der er en vare, de mener, vi skal føre”, siger han.

Erhan vil selv stå for slagterafdelingen og har indtil videre seks-syv personer – inklusive løsarbejdere – på lønningslisten.

Med tiden håber han at udbrede konceptet til andre danske byer.