Efter seks år næsten uden konkurrence på taxiområdet er der igen to taxiselskaber at vælge imellem for borgerne i Randers

 

Det er den lokale vognmand Vincent Thurairajah, der i samarbejde med det landsdækkende taxiselskab Dantaxi, nu tilbyder taxikørsel i kommunen. Alle 10 nye taxi’er er udstyret med Covid-19-tiltag for at sikre tryghed for kunder og chauffører.

Vincent Thurairajah forklarer, at etableringen i Randers har været undervejs nogen tid, og projektet har været forsinket som følge af Coronakrisen. Men nu glæder vognmanden sig bare til at sætte sig bag rattet i sin nye taxi og betjene kunderne.

“Der er et behov for flere taxier i Randers, og 10 vogne, tror jeg, i første omgang dækker behovet. Men bliver det en succes, vil vi udvide med flere vogne. Det er en god nyhed, og vil gavne byen, at der nu kommer konkurrence. For kunderne betyder det kortere ventetid. Der hvor vi skiller os ud, er det tætte samarbejde med taxier i nabobyerne, og som noget helt unikt, kører vi med Covid-19-tiltag i alle vogne, forklarer Vincent

 

Største taxiselskab i Østjylland

Udvidelsen til Randers sker samtidig med, at Dantaxi etablerer sig i Horsens med 15 vogne. Udvidelsen til de to byer gør med et slag Dantaxi til det selskab i Østjylland med det højeste taxiantal og eneste selskab, der dækker hele området.
For Dantaxi’s kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, er Østjylland et af de mest interessante vækstområder, og hun ser frem til at servicere borgere og virksomheder i taxier, hvor tryghed er i højsædet: 
Vi er meget optaget af, at det skal være trygt at køre med os. Vi har som det eneste taxiselskab fået installeret COVID-19-tiltag i alle vores biler i form af afskærmning mellem for- og bagsæde samt håndsprit. Kunderne kan dermed vælge taxien til i en tid, hvor der fortsat er utryghed i forhold til transportform og Coronavirus“, påpeger direktøren.

 

Taxi til fast pris

De nye taxier kobles på Dantaxi’s app, så kunderne bare med et tryk på telefonen kan bestille en vogn. App’en kan benyttes til at bestille taxi i hele Østjylland og i 63 andre kommuner i Danmark.
Med app bestilling kan man vælge at køre efter taxameter eller til en fastpris, der er kendt på forhånd. Bestiller man til fastpris, er prisen som oftest lavere end taxameterprisen. Er man ikke til apps og smartphones, kan man selvfølgelig bestille en af vores taxi’er i Randers på vores telefonnummer 48 48 48 48″, siger Vibeke Wolfsberg.

Randers nye selskab starter officielt den 13. august, men chaufførerne har i nogle dage kørt testkørsler med kunder. Ligesom Dantaxi’s app tyvstartede lanceringen i de to ‘nye’ byer og åbnede for bestillinger allerede mandag.
 Om Dantaxi

Dantaxi har tidligere udbudt taxikørsel i Randers. Men har ikke siden 2014 været repræsenteret i byen.

– Med udvidelsen til Horsens og Randers er Dantaxi det største taxiselskab i Østjylland.

– På landsplan er cirka 1.900 taxier (heraf kører 150 på el) tilsluttet Dantaxi.

– Dantaxi har administration i Aalborg og i Virum, nord for København. Kundebetjeningen sker hovedsagligt fra Virum.

– Selskabet udfører taxikørsel i 63 af Danmarks 98 kommuner, og er Danmarks største taxiselskab.

– Alle selskabets taxier er monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere.