I alt tre gange bliver der denne august små pop-up koncerter for beboere og pårørende i kommunens bofællesskaber for psykiskudfordrede og udviklingshæmmede voksne

 

Den første koncert blev åbnet med tale af Kresten Andreasen fra Randers Musikfond, der har været med til at arrangere og finansiere de tre koncertdage, med kærlig hilsen fra Randers Festuge.

“Nu da festugen er aflyst, har vi snakket om hvordan vi kan få musikken ud til brugerne på handicapområdet i kommunen. Med hjælp fra handicapområdet fik vi stablet tre små koncerter på benene, så de handicappede også kan få lidt glæde i livet igen, efter at de har været lukket inde på deres bosteder hele foråret”, fortæller han.

Han har været en del af Randers Musikfond gennem 20 år, og har selv haft en søn på bostedet på Rebslagervej i Randers.

De psykisk udviklingshæmmede plejer at have en dag for dem selv i jazzteltet i Dytmærsken i Randers Festuge, men når de nu ikke kan komme ud til musikken, må musikken komme til dem, er idéen. Ud over Plænen på Vinkelvej, lægger også Bostedet Neptunvej og Bocenter Harridslev græs til de små koncerter .

Ud over finansiering fra Randers Festuge og Randers Musikfond er der sponsorer, der har gjort koncerterne mulige.

“Umiddelbart kan man jo ikke se på de udviklingshæmmede, om de er glade for tiltaget, men det tror jeg bestemt, de er. Men de pårørende og pædagogerne og også meget glade for der endelig sker noget for deres beboere. Vi har jo alle brug for at komme ud en gang imellem”, siger Kresten Andreasen.

 

Nyder livemusik

Signe Mønster Buchardt, der er Aktivitets- og Fritidskoordinator på handicapområdet, er glad for at de tre koncerter er blevet sat i søen, så brugerne og beboerne kan samles på kryds og tværs.

“De kender jo hinanden fra arbejde og skoler, og de fester der holdes for dem blandt andet i Randers Festuge. Og på denne måde kan de mødes igen. Og musik er jo et dejligt miljø at mødes i”, siger hun.

Koncerterne er spredt ud for så mange som mulig har mulighed for at være med.

En af de fremmødte er Claus Thomsen, der bor i bofællesskab på Vedøvej. Han ynder at gå til livekoncerter og er også fast gæst i Randers Festuge, når musikken spiller.

“Der sker jo ellers ikke så meget rundt omkring lige nu, og jeg synes, der er sådan en go stemning, når der er livmusik”, siger han glad.

Han synes, det er dejligt at mødes med vennerne om musikken”.

“Og så kan jeg også godt lide at komme på Von Hatten, men de er jo også lukket for live musik, så jeg glæder mig til de åbner for det igen”, siger han.

Første band på scenen denne aften var Løvetandband, der har hjemme i psykiatriens hus. Her øver de hver uge og spiller lige så snart de kan komme af sted med det. Det er Jan Naaijen, pædagog, der står for undervisningen, og som for øvrigt selv spiller med også og underviser på Lilleskolen for voksne.

Næste koncert er onsdag 19. august på Bostedet Neptunvej og onsdag 26. august er det så Bocenter Harridslevs tur.