Vejdirektoratet afholder virtuelt borgermøde om resultaterne af VVM-undersøgelsen af den mulige udbygning af motorvejen mandag 14. september kl. 19.00

 

Vejdirektoratet er nu tæt på at have afsluttet VVM-undersøgelsen for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N fra to til tre spor i hver side. Hele strækningen er omkring 32 km lang.

VVM-undersøgelsen bliver nu offentliggjort digitalt på Vejdirektoratets hjemmeside, og alle har mulighed for at indsende sine bemærkninger.

VVM-undersøgelsen beskriver og vurderer, hvilke virkninger en udbygning af motorvejen kan have på miljø, befolkning, dyr, planter, kulturarv m.v. Undersøgelsen skal samtidig sikre, at anlægget udformes, så dets virkninger på miljøet mindskes, og at der – hvor det er relevant – udpeges foranstaltninger, der kan kompensere for anlæggets negative virkninger.

På Vejdirektoratets hjemmeside kan bogerne læse mere om VVM-undersøgelsen.

Her er vejprojektet, trafikale, miljø- og arealmæssige forhold gennemgået mere detaljeret.

Der findes blandt andet detaljerede zoombare kort med forventet støjudbredelse, arealbehov, trafikale konsekvenser samt resultater af natur- og miljøundersøgelser.

Høringsperioden løber til 27. september. Vejdirektoratet har således nu igangsat den afsluttende offentlige høring af projektet.

Samtidig med denne VVM-undersøgelse er der gennemført VVM-undersøgelser for udbygning af E45 mellem Vejle og Skanderborg og Aarhus S og Aarhus N. Strækningen fra Aarhus S til Skanderborg S blev udbygget til en seks-sporet motorvej i 2018.

———————————————————————————————-

På baggrund af den usikre udvikling i Corona-situationen vil borgermødet blive afholdt som et online borgermøde. Borgermødet afholdes:

Borgermødet streames live på nettet og optages – så der efterfølgende er mulighed for gense det.  Ligesom ved fysiske borgermøder vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

https://www.vejdirektoratet.dk/