Når Kronprinsparret hædrer markante indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde, kommer det i år til at foregå lørdag 31. oktober på Værket. Showet produceres i samarbejde med DR og sendes live på DR1 kl. 21.00

Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, udtaler til offentliggørelsen:
”Vi glæder os til, at Kronprinsparrets Priser skal uddeles her i Randers. Det bliver en fantastisk aften, som markerer hvor vigtig vores kultur og kulturelle udvikling er, og hvor væsentligt det er, at vi har en stærk social indsats, for det er i fællesskabet, at vi kan bære alle. Vi er stolte over, at vi her i Randers kan danne rammen om uddelingen af både kultur- og socialpriser.  Og så understreger valget af Randers og Værket, at vi er en af landets stærkeste kulturbyer,” siger borgmester Torben Hansen.

Og Musik- og teaterchef på Værket, Mikael Qvist Rørsted, er stolt over at huse dette arrangement:

”Det er et kæmpe arrangement, som vi er stolte over at have fået til byen i vores 30 årsjubilæumssæson. Og en god nyhed, vi er glade for at dele her i et 2020, der har været en stor udfordring for os alle. Kronprinsparrets Priser er en vigtig begivenhed, der ikke bare samler en masse danskere hjemme foran skærmen, men som sætter vigtigt fokus på ekstraordinære præstationer inden for socialt arbejde og ikke mindst inden for et kulturliv, der har været under usædvanligt pres i år og stadig er. Vi ser frem til at byde velkommen til en aften med musik og underholdning i Store Sal, vi sammen med DR har arbejdet hårdt for at kunne gennemføre – og gennemføre ansvarligt,” siger Mikael Qvist Rørsted.

Kronprinsparrets Priser afholdes hvert år i skiftende danske byer, og i år vil Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen indtage scenen på Værket i Randers, når de sætter fokus på ekstraordinære præstationer inden for kunst, kultur og socialt arbejde.

 

Jysk knudepunkt for natur og kultur
Randers er en af Danmarks ældste købstæder, og selvom det er en moderne by, lægger den ikke skjul på sine historiske træk, der kan spores helt tilbage til middelalderen. Byen, der er kendt for sine smukke omgivelser ud til Gudenåens munding og tæt på Randers Fjord, er præget af et stærkt fællesskab og et rigt kulturliv med mange forskelligartede tilbud; Om man vil opleve danske mesterværker fra 1800-tallet og frem til i dag på Randers Kunstmuseum eller det socialt funderede GAIA Museums tankevækkende outsiderkunst. Om man vil tæt på regnskovens vilde dyr i Randers Regnskov, dykke ned i historien om livet langs fjorden og Gudenåen på Museum Østjylland eller underholdes af levende scenekunst fra Randers’ rige teatermiljø og mangfoldige musikscene.

Musik- og teaterhuset Værket, der lægger scene til Kronprinsparrets Priser 2020, har til huse i Randers’ gamle elværk og har siden 1990 lagt scene til store oplevelser inden for alt fra ballet over skuespil til rytmiske koncerter og comedy.

 

Modtagere af Stjernedryspriser afsløres
Kronprinsparrets Priser 2020 bliver som de foregående år en festlig aften med kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af fire priser. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet den 31. oktober, mens de to Stjernedryspriser bliver offentliggjort i ugen op til prisuddelingen.

 

Det vil være muligt at købe billetter til Kronprinsparrets Priser på Værket i Randers. Billetsalget starter 1. oktober kl. 11.00 på vaerket.dk.

Du kan se Kronprinsparrets Priser 2020 på DR1 lørdag 31. oktober kl. 21.00 og følge prisuddelingen på DR’s, Bikubenfondens og Kongehusets digitale platforme. Du kan også følge prisuddelingen via #kronpriser.

 

FAKTA
Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Der uddeles fire priser. Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr. Læs mere om Kronprinsparrets Priser på: www.bikubenfonden.dk/kronprinsparrets-priser

 

Særlige forhold under COVID-19

Forholdene omkring arrangementet vil på grund af COVID-19 blive anderledes i år, hvor der må tages særlige hensyn i forhold til afstand og hygiejne. Vi følger sundhedsmyndighederne nøje og tilpasser løbende arrangementet efter deres anvisninger og retningslinjer.