Autolaker- og karosseriværkstedet Nielsen & Søndergaard, har eksisteret siden 1952 og har altid været i familiens eje – nu har mekaniker overtaget og udvider samtidig forretningen

 

Værkstedet startede på Marienborgvej i 1952 og flyttede i 1958 til Mariagervej – i dag bag Shell. Det var Kaj Herlev Nielsens far, Harald Nielsen, der sammen med Verner Søndergaard startede værkstedet, der var og stadig er specialister i karosseriarbejde og autolakering.

Det er også den nu 71-årige Kaj Herlev Nielsen, der giver stafetten videre til yngre kræfter – nemlig Michael Winther Overgaard, der er mekaniker.

”Jeg er kommet her gennem flere år, når vi skulle have lavet plade og malerarbejde på biler hos Kvikcentret, hvor jeg arbejdede,” fortæller den nye ejer, der overtog værkstedet for en måned siden.

Han er mekaniker og vil dermed udvide den service, der gennem årene har været at finde i det gamle værksted.

Kaj Herlev Nielsen arbejdede i sin fars værksted side om side med ham, og overtog i 1977 Søndergaards del af virksomheden. Frem til 1993 kørte de to makkerskab, før Kaj overtog sin fars del også. Firmaet har dog altid heddet Nielsen & Søndergaard, og det bliver det ved med. For hvorfor lave om på et godt navn, siger den nye ejer.

”Det vil jo nærmest være blasfemi at skifte det nu”, griner Michael.

Men hvorfor sælge nu efter så mange år, kunne man jo fristes til at spørge Kaj. Men det har han ikke rigtig noget svar på, ud over at det er tid til at nyde den tredje alder.

Michael vil dog godt give sin version af historien.

”Jeg er kommet her gennem 12-14 år, og vi har også et godt forhold til hinanden Kaj og jeg. Jeg kom en dag herop og gik ind på kontoret, hvor Kaj sad og halvsov”, griner han.

”Jeg sagde til ham, om ikke det var tid til at sælge og sagde Kaj bare – skal du købe det?”, fortæller Michael videre.

Den bemærkning gik han og tænkte over et stykke tid og efter nogle ture i banken og samtaler med Kaj, blev de to enige om en pris og en overtagelsesaftale.

Kaj er glad for at give værkstedet videre, og han husker tilbage på en sjov tid – specielt da han var helt ung.

”Vi havde det rigtig sjovt – i pauserne spillede vi fodbold i gården. Engang skulle jeg tage fra på porten, der dengang var af træ, og jeg jog min hånd og arm igennem. Så måtte jeg en tur på skadestuen. Min far var hjemme og spise frokost. Det var ikke godt”, griner han.

Siden da er de store træporte skiftet ud med aluminiumsporte med plastvinduer, men navnet får lov at blive stående på endevæggen under taget.

Fremover vil man kunne få serviceret sin bil fra A til Z på Mariagervej hos det gamle firma med 68 år på bagen under samme navn. Noget man ikke støder på så ofte længere.

 

På fredag 4. september er der reception i lokalerne på Mariagervej 131 fra kl. 12-17 for kunder, leverandører, samarbejdspartnere, familie og venner med lidt tørt og vådt til ganen, som Michael udtrykker det i indbydelsen.