Lørdag 5. september slår GAIA Museum for fjerde år i træk dørene op til en udstilling af værker skabt af kunstnerne fra GAIA Akademi, som under titlen “Genforening”

 

Udstillingen kigger nærmere på kunstens sociale rolle i en tid præget af omvæltninger, nedlukninger og afstand. Udstillingen består af både fælles og individuelle værker udformet før, under og efter at coronaepidemien satte samfundet mere eller mindre på pause.

Under normale omstændigheder emmer hverdagen på GAIA Akademi af liv, læring og samhørighed, når der bliver prøvet kræfter med et væld af forskellige udtryksformer, teknikker og materialer. Men 2020 har ikke været et helt normalt år: da coronaepidemien ramte, og GAIA måtte lukke ned for en periode, var kunstnerne nødsaget til at arbejde hjemmefra.

På akademiet er det kreative arbejde i høj grad en social proces, hvor der læres og skabes i fællesskab, men derhjemme skulle kunstnerne pludseligt vænne sig til at lave kunst i nogle helt andre rammer. Under nedlukningen arbejdede de hver for sig ud fra et fælles tema om den farverige isfugl, hvilket resulterede i en lang række af udtryksfulde værker i hver deres unikke stil, som bevidner den bredde og mangfoldighed, der er blandt kunstnerne på akademiet. Efter genåbningen og genforeningen blev disse værker udgangspunktet for et stort, samlet collografi-projekt, der kan ses på udstillingen, som desforuden består af udvalgte værker fra årets produktion, som tilsammen belyser forskellige måder, hvorpå kunst kan være med til at fremme følelsen af fællesskab.

Fernisering finder sted lørdag 5. september fra klokken 13. Her vil det være muligt at møde kunstnerne bag de udstillede værker, som kommer og fortæller om deres kunstneriske arbejde.

Det er for 129 kroner pr. person muligt at deltage i brunch i Café GAIA Papaya før ferniseringen fra klokken 10.30. Man kan reservere bord på tlf. 89 15 83 17 eller ved at sende en e-mail til gaia@randers.dk

 

Der er fri entré til udstillingen, som har åben frem til og med 14. november. I efterårsferien vil der blive afholdt kreativ workshop for børn sammen med kunstnere og undervisere fra GAIA Akademi. Flere informationer bliver løbende offentliggjort på www.gaiamuseum.dk og www.facebook.com/GAIAMuseum

 

 

GAIA Museum er et specialmuseum og en kulturvirksomhed, der drives i samarbejde mellem mennesker med særlige behov og ordinært ansat personale med vidt forskellige fagkundskaber. Museet har en samling på over 500 værker af anerkendte danske og udenlandske outsiderkunstnere, som formidles gennem udstillinger, udgivelser og offentlige arrangementer. I tilknytning til museet findes kunstskolen GAIA Akademi, der tilbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

 

GAIA er desuden medstifter af og sekretariat for den europæiske forening for outsiderkunst, European Outsider Art Association, som arbejder på at promovere outsiderkunsten, opbygge partnerskaber, kæmpe for outsiderkunstneres rettigheder samt udveksle viden på tværs af organisationer i Europa.

 

GAIA Museum støttes økonomisk af Kultur- og Fritidsudvalget i Randers Kommune.