To fremragende musikere, som får klassisk musik til at leve, indleder sæsonen hos Kammermusikforeningen BRAGE med en koncert på Værket søndag 13. september

 

Det er violinisten Niklas Walentin og pianisten Christina Bjørkøe, og de opfører César Francks violinsonate, Eugène Ysaÿes solosonater nr. 7 og 6 samt ”Kreutzersonaten” af Beethoven. De to musikere, der tidligere hver for sig har gæstet BRAGE, har begge en flot karriere.

Niklas Walentin er født i 1994 som dansk-schweizer. I en meget ung alder gjorde han sig bemærket ved samtlige danske musikkonkurrencer som en af de helt store violintalenter. I 2017 debuterede han fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og i dag turnerer han over hele verden både som solist med kendte orkestre og som kammermusiker i bl.a. Trio Vitruvi. Niklas Walentin har modtaget mange priser og legater, bl.a. to gange Kunststyrelsens store legat ”Den Unge Elite”. Desuden har han indspillet en række cd´er – senest samtlige solosonater af Ysaÿe, som udkommer i efteråret 2020 – og mange flere er på vej.

Christina Bjørkøe optrådte som solist med symfoniorkestre allerede som 16-årig. I en alder af 19 år blev hun optaget på Juilliard School of Music i New York, og senere afsluttede hun sine studier på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i 1997. Christina Bjørkøe har indspillet et hav af cd´er, bl.a. Carl Nielsens klaverværker, som indbragte hende P2-prisen. Den fik hun også i 2005 for bedste klassiske soloudgivelse af Knudåge Riisagers klaverværker. Senest har hun indspillet Poul Rovsing Olsens klaverkoncert med Odense Symfoniorkester. Hun er docent ved Syddansk Musikkonservatorium.