Som en del af regeringens udspil til politiforlig vil man spare på de midler, som uddannelsesinstitutionerne har til markedsføring. Problemet med at spare her er dog bredere, end socialdemokratiet forestiller sig. For det først vil en besparelse på markedsføringsudgifterne forringe de østjyske uddannelser i Randers, Horsens, Hadsten, Grenå og mange andre steders mulighed for at tiltrække kvalificerede og dygtige studerende fra hele landet. Det siger sig selv, at man ved at skære 150 millioner kroner i markedsføringsudgifterne forringer provinsbyernes muligheder for at tiltrække flere studerende. Det er underligt, at socialdemokratiets politik er at skævvride Danmark og forringe de jyske uddannelsesinstitutioners mulighed for at gøre opmærksomme på sig selv. Det er afgørende for en lang række byer i Østjylland, at man har stærke og gode uddannelser, som kan fastholde de unge og vise, at der også er en fremtid for dem her.

For det andet dækker ”markedsføringsudgifter” også over udgifter til helt almindelig drift af information til studerende og elever, vedligeholdelse af hjemmesider og anden nødvendig drift, som skal fungere på en moderne uddannelsesinstitution. Derfor undrer det mig meget, at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på mit spørgsmål om besparelserne forklarer, at regeringen lægger vægt på, at uddannelserne skal levere undervisning af høj kvalitet men samtidig ikke har øje for, at besparelserne dækker over helt almindelig drift. Det siger sig selv, at uddannelserne er nødt til at opretholde helt almindelig og nødvendig drift, og at pengene dermed kun kan komme fra besparelser på undervisningen. Det er åbenbart god socialdemokratisk politik at bespare på uddannelserne.

Vi er nødt til at få fokus på de mange gode uddannelser, der er i Østjylland og særligt i mange af de større provinsbyer. Besparelserne på markedsføringsudgifter er skævvridende for uddannelsesinstitutionernes mulighed for at tiltrække dygtige studerende og fortælle om de mange gode tilbud, man har i byer som Randers, Horsens, Grenå og Hadsten.

 

Michael Aastrup Jensen
Folketingsmedlem Venstre