En gruppe aktive frivillige, der bruger deres fritid til at samle dåser og henkastede cigaretskod i naturen, opfordrer nu deres medborgere til at bakke op om Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling lørdag den 19. september

 

”Vi har alle sammen et fælles ansvar for, at der er rent og pænt, hvor vi bor, og at der ikke ligger affald i naturen, der skader miljøet. Vi opfordrer derfor alle, der bor i Randers til at bakke op om indsamlingen ved at samle affald i deres nærområde,”  siger Petrea Krustrup fra frivilliggruppen #RentNaturområde.

I 2019 afholdt frivilliggrupper en større event sammen med Randers Kommune i forbindelse med den årlige affaldsindsamling på Justesens Plæne. Den event har de frivillige grupper og Randers Kommune aflyst i år:

”Vi skal jo passe på hinanden i disse coronatider og sørge for, at smittetrykke ikke stiger. Vi kan dog alle gøre en forskel ved at samle affald sammen, hver for sig.”

 

Øget interesse for affald

Affaldsindsamlingen finder sted samme dag som World Cleanup Day, der er dagen, hvor hele verden samler affald. Per Kragelund Kristensen fra frivilliggruppen ”Randers Rydder op” vil også opfordre sit netværk til at bakke op om indsamlingen:

”Der er heldigvis en stigende interesse for at gøre en forskel for miljøet ved at samle henkastet affald. Det så vi i 2019, hvor der dukkede mange mennesker op til vores event på Justesens Plæne i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling. Jeg håber derfor, at rigtig mange mennesker vil tage en pose i hånden og bruge et par timer til at samle affald,”  siger Per Kragelund Christensen, der er meget tilfreds med, at miljøbeskyttelsesorganisationen GreenNation også deltager i indsamlingen i Randers 19. september.

Udover frivillige affaldsindsamlere støtter løbefællesskabet ”Vi løber I Randers” også op om affaldsindsamlingen:

”Det betyder meget for os løbere, at der er rent og pænt på vores løberuter. Det giver en bedre naturoplevelse. Derfor bakker vi selvfølgelig op om indsamlingen 19. september,”  siger Lone Fogsgaard Rasmussen fra løbefællesskabet.

Fakta

Hvis du vil samle affald sammen med andre, kan du tilmelde dig en affaldsindsamling ved at gå ind på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside www.affaldsindsamlingen.dk. Her kan du også registrere dit affald.

 

Tag et billede af din affaldsindsamling og læg det på Instagram med hashtagget #affaldsindsamlingenranders

 

Randers Kommune bakker op om affaldsindsamlingen lørdag 19. september ved at indsamle det affald, som borgerne har samlet.  Via appen ”Gi et praj,” kan borgere tjekke deres indsamlerede affald ind på appen. Affaldet bliver hentet mandag 21. september.

 

Desuden stiller kommunen en affaldscontainer op ved Randers Regnskov til det indsamlede affald lørdag 19. september.