Regionrådsformand Anders Kühnau har helt usædvanligt skrevet et indlæg på regionens Facebook-side, hvor han tager skarpt afstand fra politiker Jørgen Winthers deling af en film, som omhandler forskellen på undersøgelser af lungepatienter.

Anders Kühnau kalder i facebook-opslaget budskabet for »fake news«.
Men den går ifølge lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, Roger Buch, ikke, skriver Midtjyllands Avis.Lektoren, der blandt andet forsker i journalistik og etik i danske regioner, mener ikke, at en regionrådsformand må bruge regionens kommunikationsplatforme til at kritisere en politisk modstander.

– Opslaget fremstår som et læserbrev i en avis, og noget sådant må regionsrådsformanden ikke bruge regionen til, siger Roger Buch til Midtjyllands Avis.

Anders Kühnau mener til gengæld, at han var nødt til at gribe ind hurtigt, og derfor valgte han at benytte regionens hjemmeside på Facebook.

– Når nogen miskrediterer et helt sygehus og dets medarbejdere med en række falske oplysninger og på den måde skaber bekymring hos borgerne, må jeg som øverste leder tage ansvar. Derfor valgte jeg at skrive på regionens Facebook-side, hvor jeg hurtigt når ud til mange borgere. Mit budskab er, at borgerne ikke skal være bekymrede, hvis de skal undersøges for kræft på Regionhospitalet Randers, understreger Anders Kühnau.