Region Midtjylland bygger i den kommende tid syv nye testcentre, der skal teste både borgere med og uden symptomer på COVID-19. Testcentrene bliver placeret i Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro og flere får ny adresse

 

Nogle steder er byggemodningen allerede begyndt, blandt andet i Randers, men det går først for alvor løs i de kommende uger. Region Midtjylland bygger syv nye testcentre, der skal tilbyde test til borgere både med og uden symptomer på COVID-19. Hidtil har de to testtyper holdt til på forskellige adresser.

Sammenlægningen betyder blandt andet, at der nu bliver oprettet faste testcentre i Randers, Horsens og Holstebro.

– De tre testcentre betyder en mere ligelig geografisk fordeling af testcentrene og er en klar forbedring, for de der skal testes, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Testcentret i Randers er under opførelse på Juventusvej i Paderup.

Telte pakkes ned

Sammenlægningen betyder også, at de hvide telte bliver pakket sammen og afløst af vintersikre pavilloner, der giver borgere og personale væsentligt bedre forhold.

“Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til”, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

I de nye testcentre er det fortsat muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test.

Når man ankommer skanner man sit sundhedskort, får at vide, hvor man skal gå/køre hen, bliver testet og tjekker senere svaret på sundhed.dk.

 

Sikker sammenlægning

I indretningen af de nye testcentre bliver der taget højde for, at der kommer borgere både med og uden smitte. Det sker dels ved at teste smittede i deres biler og ved at pode gennem særligt afskærmede luger.

“Der er naturligvis særligt stort fokus på hygiejne i testcentrene. Men det vi alle sammen kan hjælpe med er at overholde de velkendte råd om at holde afstand, bruge håndsprit og hoste i ærmet”, understreger Anders Kühnau.

 

Testcentret kommer under tag og åbner i Randers i uge 44.

 

 

Testbiler til hurtig indsats

Region Midtjylland råder udover de nye testcentre og testtilbud ved sundhedshuse også over et antal testbiler, som med kort varsel kan åbne for test, hvis smitte f.eks. spreder sig i boligområder eller blandt medarbejdere på virksomheder. Det er også testbilerne der betjener lufthavne m.m.