Nyt logo skal øge kendskabet til pårørendegruppen – afsløring af logo 30. september

 

Veteranarbejdet i Randers rykker fremad. Siden byrådet udarbejdede en veteranstrategi, er der sket mange fremskridt. Heriblandt er etableringen af en gruppe for pårørende til veteraner. Nu ligger opgaven i at gøre pårørendegruppen almindeligt kendt, så dem, der har et behov for dette fællesskab ved, hvor de kan henvende sig.

Et led i dette arbejde har været at få lavet et logo for Veteran Pårørendegruppen. Logoet afsløres onsdag 30. september kl. 16.30 i Veterancaféen af formand for Beskæftigelsesudvalget, Ellen Petersen, og markerer officielt pårørendegruppens indflytning i Veterancaféens lokaler på Udbyhøjvej 3B.

”Jeg er glad for, at få lov til at afsløre Veteran Pårørendegruppens logo, som vil medvirke til synliggørelse af pårørendegruppens eksistens og vigtige arbejde med at skabe fællesskab for veteraners pårørende”, siger Ellen Petersen.

Lone Dreholt der er medlem af styregruppen er glad for at man som pårørende har et sted at henvende sig:

”Vi fandt ud af, at der sidder rigtig mange pårørende rundt omkring, som mangler nogen at snakke med – som mangler et fællesskab omkring det at være pårørende til en veteran,” fortæller hun.

Veteran Pårørendegruppen Randers har været i gang siden 2019, men det har været svært at få kontakt med de pårørende, der findes i området.

”Måske handler det om, at folk ikke ved, om de hører til hos os,” mener Irene Kjærgreen, medlem af styregruppen.

”Det er vigtigt at sige, at vi har en meget bred definition af veteraner og pårørende, og vi tager imod alle, som føler et behov for at snakke om, hvordan det er at være tæt på en veteran.”

For alle faggrupper

I Randers inkluderes alle udsendte i gruppen af veteraner, uanset om de har været udsendt som soldater, politifolk, ambulanceførere, feltpræster, sygeplejersker eller andre faggrupper.

Hos Veteran Pårørendegruppen i Randers er der flere slags pårørende. Det er ikke alle, hvis veteran har skader; nogle er i familie med en veteran, der har det fint. Så man kan godt være med, uden at man nødvendigvis har problemer. For andres vedkommende fylder relationen til en skadet veteran meget i hverdagen.

Det er en glæde, men kræver også en styrke at være i familie eller i anden nær relation med en veteran, ikke bare under udsendelsen, men også i årene efter, hvor efterreaktioner kan opstå.

Et tillidsfuldt fællesskab mellem ligesindede kan imidlertid gøre livet for veteranernes pårørende langt nemmere, og i Veteran Pårørendegruppen Randers mødes nogle af veteranernes nærmeste og oplever sig mødt og forstået af ligesindede.

På dagen for afsløring af logoet er dørene åbne for alle, der interesserer sig for det frivillige arbejde med veteraner og deres pårørende.

Pårørende-gruppen byder på pålægskagemand og lidt koldt at drikke, under iagttagelse af corona-forholdsregler.