Der har allerede været nogle små arrangementer, så tyvstarten er sat ind. Nu venter den officielle åbning for samarbejdspartnere og i oktober kan alle komme på guidet rundvisning

 

“Så krøb soldaten op i træet, lod sig dumpe ned i hullet og stod nu, som heksen sagde, nede i den store gang, hvor de mange hundrede lamper brændte”.

Sådan lyder det i H.C. Andersens eventyr “Fyrtøjet” og kigger man på den nye hal i Fynsgade udefra og derefter går indenfor, kunne man stå med samme følelse. For på hvad der før var en halv parkeringsplads gemmer sig nu en kæmpe multihal med plads til 6000 gæster, når det handler om koncerter og 4000 gæster, når der er sportsarrangementer.

Der er lavet ny foyer, og når man går op af trappen og til højre – troner sig en gigantisk bane på størrelse med tre håndboldbaner i en landsbyhal, fortæller direktør for Arena Randers Gitte Nørgaard.

“Og jeg vil gerne pointerer, at her i hallen sker der noget for os alle sammen. Det er vores hal – altså vores allesammens, og jeg vil gerne have, vi alle tager ejerskab af den”, siger hun ved en rundvisning i sidste uge.

Den store anlagte åbningsfest med koncert og underholdning er blevet udskudt til foråret på grund af Coronakrisen.

 

Prøv en idrætsgren

Den nye Arena Randers er blevet gevaldig opgraderet – ikke kun lokalemæssigt men også med tilbuddene til borgerne. Fra uge 43 vil der være tilbud om at prøve idræt i samarbejde med “Bevæg dig for livet”.

“Selvom vi får de store sportsarrangementer, vil vi også satse på breddeidrætten – derfor har vi et samarbejde med “Aktiv  92” og “Bevæg dig for livet” under Randers Kommune, hvor vi opfordrer alle til at prøve forskellige idrætsgrene af, for at få mere bevægelse ind i dagligdagen”, fortæller Gitte Nørgaard.

Fra uge 43 kan man i formiddagstimerne afprøve idrætsgrene, man ikke har prøvet før blandt andet petanque og gå fodbold, som specielt henvender sig til folk med problemer med bevægapparatet. Dette er et samarbejde med DGI og “Bevæg dig for livet” og henvender sig til de folk der ikke er på arbejde i dagtimerne – det kan være pensionister, men også dem der arbejder på andre tidspunkter af døgnet, og som ikke har mulighed for at dyrke idræt om aftenen.

“Vi er ikke ude på at tage brødet ud af munden på foreninger og klubber. De tilbud her er tænkt som et supplement til det der allerede nu eksisterer. Der er 11.000 medlemmer af Ældresagen i Randers, og det er ikke alle, der er aktive i foreninger og klubber. Derfor vil vi gerne være et tilbud til de ikke-aktive og hjælpe dem med at komme i gang med at bevæge sig”, pointerer Gitte Nørgaard.

Desuden ser hun gerne, at Arena Randers er med til at sparke aktiviteter i gang, så de senere kan komme over i foreningsregi.

 

Kulturen

Flere store arrangementer er desværre aflyst her i efteråret – blandt andet en dobbeltkoncert med Sweet og Slade fra de glade 70´ere. Men der bliver hele tiden tænkt nyt i forhold til coronasituationen.

“Vi skal have tænkt flere små arrangementer ind i programmet, hvilket vi allerede er i gang med. Vi skal opfinde nye events, indtil vi på sigt kan åbne for de store”, fortæller direktøren.

Det er også planen, at man gerne vil samle kulturen i byen og flere tiltag sker i samarbejde på tværs af institutioner i byen. Derfor har Arena Randers heller ikke budt ind på Kronprinsparrets Prisuddeling 31. oktober.

“Det ser jeg slet ikke som en mulighed. Det arrangement passer rigtig fint på Værket”, siger Gitte Nørgaard.

Ved de store koncerter, der forhåbentlig bliver plads til med tiden, vil det være muligt at få op til 6000 publikummer. Akustikken er meget bedre end den gamle hal, for der er arbejdet med akustikken med plader og indeklima både i vægge og i loft. Og så kan loftet i den østlige ende af hallen bære 40 tons, så de helt store produktioner som koncerter, musicals og teaterforestillinger kan besøge Arena Randers.

Og så er det planen at RgF skal lægge deres stævner med mange publikummer i den nye hal.

“Selvom Dronningborg får en helt ny hal, hvor RgF kan flytte alle deres aktiviteter hen, vil der ikke blive plads til mange publikummer, så derfor skal de afvikles her hos os”, supplerer Gitte Nørgaard.

 

Udskudt igen og igen

Det har været en svær opstart for Arena Randers. Færdiggørelse af projektet er blevet udskudt to-tre gange og så har der været fejl med blandt andet gulvet og loftet – desuden har der også været problemer med lister, der fik gulvet til at bue, men dette problem løser sig selv efter et halvt års tid, forsikrer Gitte Nørgaard.

Da hallen stod færdig til at blive taget i brug var datoen 11. marts – og der kan vi jo alle sammen huske hvad der skete – Danmark lukkede ned – og endnu engang måtte man i Arena Randers tænke alternativt.

“Vi havde heldigvis noget likviditet at tære på, og vi benyttede os af diverse hjælpepakker. Men det har vi fortrudt, for det viser sig nu at corona er et langt sejt træk. Vi blev desværre også nødt til at afskedige de fleste medarbejdere og i stedet har vi ansat løsarbejdere, der er på timeløn. Derved kan vi bedre styre lønudgifterne i forhold til arrangementer – på den måde håber vi, det kan hænge sammen, indtil vi får mere normale tilstande. Men vi har heldigvis genansat nogle af de afskedigede medarbejdere igen”.

Fra marts til august havde Arena Randers slet ingen indtægter. Og lige nu håber man, ved hjælp af de nye hjælpepakker, at 80-100 procent af udgifterne her i efteråret kan dækkes.

Det var ellers en begejstret stab i hallen, der 1. marts i år kunne se, at det væltede ind med arrangementer i den nye hal. Men glæden varede altså kort.

 

Voldgiftssag i retten

En skygge hænger dog over hele byggeriet – en voldgiftssag skal afgøres i retten 21.-22. december, men den sag regner Gitte Nørgaard med at Arena Randers vinder.

Sagen drejer sig om totalentreprenøren Max Bögl, der har anlagt en voldgiftssag mod Arena Randers. Firmaet retter et krav på 12 millioner kroner i erstatning for de merudgifter, de har haft i forbindelse med byggeriet. Det drejer sig blandt andet om tagkonstruktionen, lydisolering og forsinkelser af byggeriet, der har endt med at koste entreprenøren fem millioner kroner i dagbøder.

Det er blandt andet en besværlig brandsikkerhedsgodkendelse hos kommunen, som har forsinket byggeriet.