Sammen med 22 andre danske virksomheder forpligter Regionshospitalet Randers sig nu som det eneste hospital i landet til at reducere sit spild af mad med 50 procent inden 2030.

I dag skrev hospitalsdirektør Jonas Dahl under på den frivillige aftale “Danmark mod Madspild” ved den virtuelle åbning af Danmarks første officielle madspildsdag.

Hospitalet forpligter sig nu til at måle og offentliggøre fremskridtet i forhold til madspild en gang om året.

Og altså med målsætningen om at halvere sit madspild inden 2030.

Igennem de seneste år har personalet i hospitalets Patientkøkken og kantine arbejdet intenst med at undgå madspild i produktionen ved at forsøge at anvende så meget som muligt.

– F.eks. bliver bladene på blomkål, som man jo normalt vil smide ud, snittet fint og brugt i salater og sammenkogte retter. Vi koger fond på dyreben, og vi bruger appelsinskræller til marmelade, siger cheføkonoma, Mona Carøe Jensen.

Selv om madspildet på Regionshospitalet Randers er bragt helt i bund, så kan der stadig være noget at hente ude på hospitalets afdelinger.

– Hovedparten af det madspild, som vi har i dag, er det mad, som ikke bliver spist på vores afdelinger. Vores kostkonsulent er i tæt dialog med personalet på afdelingerne om bestilling af mad. Det er vigtigt, at det er den rette mad i de rigtige mængder, som bliver bestilt, så patienterne får lige præcis det mad, som er godt for dem i deres situation, og at så lidt som muligt af maden skal smides ud, siger Mona Carøe Jensen.