Netop nu danner en del af Den Vestdanske Filmpuljes region, nemlig Midtjylland, rammerne for optagelserne til Niels Arden Oplevs kommende storfilm “Rose”, som optages i både Randers, Knebel og Aarhus

 

På rollelisten er bl.a. Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling og Peter Gantzler. Udover at filmens produktion finder sted i Den Vestdanske Filmpuljes region har puljen ydet støtte til filmen.

Den danske filminstruktør Niels Arden Oplev har forladt det solrige Los Angeles og er vendt tilbage til Jylland for at filme sin næste danske storfilm, ROSE, som optages i Midt- og Østjylland de næste måneder. Filmen optages bl.a. på lokationer som Fuglsøcenteret i Knebel, Gudenåen ved Randers, Viby Torv, Amtssygehuset i Aarhus og Filmby Aarhus’ Studier.

Filmen er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, og CEO Ronnie Fridthjof fortæller:

”Vi er enormt stolte over at støtte Niels Arden Oplevs nyeste og meget personlige film, der har stærke rødder i det jyske. Vigtigheden af at film repræsenterer hele Danmark – både locations og menneskelige skæbner – er i disse tider indlysende. Det giver en bedre forståelse og dermed respekt for forskelligheder, der resulterer i et nært sammenhold danskerne i mellem. Den Vestdanske Filmpulje støtter derfor op om vigtige fortællinger fra Vestdanmark, og der er Niels Ardens Oplevs i den absolutte top.”

 

Fra Aalborg til byernes by

Handlingen i ROSE udspiller sig henover en uge i efteråret 1997. En turistbus ruller ud fra Aalborg Rutebilstation med kurs mod byernes by, Paris. I bussen sidder Inger (Sofie Gråbøl), hendes søster Ellen (Lene Maria Christensen) og svogeren Vagn (Anders W. Berthelsen) sammen med en gruppe glade forventningsfulde nordjyder, som er uvidende om, hvad den næste uge vil bringe. Iblandt de rejsende er viceskoleinspektør Skelbæk (Søren Malling) og hans familie. Skelbæk er en retskaffen mand og gør sig hurtigt til modstander af alt, hvad der afviger fra normaliteten. Men næppe er bussen, som køres af tour-guide Ole (Peter Gantzler), nået frem til den jyske motorvej, som skal føre dem sydpå, før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin egen sindslidelse, hvilket lægger en dæmper på alle, ikke mindst på Skelbæk.

Ved ankomsten til Paris bliver det klart, at Inger har en skjult dagsorden. Gensynet med den franske hovedstad rejser en lang række spørgsmål for Inger, og snart involveres hendes søster og svoger i jagten på svarene.

 

Oplevs mest personlige film siden Drømmen

Biografsuccesen “Drømmen” (2016) var baseret på Niels Arden Oplevs personlige minder fra hans egen opvækst i Nordjylland. Ifølge instruktøren er den kommende film “Rose” hans mest personlige film siden “Drømmen”.

Niels Arden Oplev fortæller:

”Rose er fortællingen om de to søstre Inger og Ellen, hvordan deres forhold bliver udfordret på en busrejse til Paris, som på alle måder udvikler sig i både rørende og ufrivilligt komiske og dramatiske retninger. Det er en film om at drive omsorg og kærlighed for hinanden på trods af vores forskelligheder. Og så er det en fim om, at vi ikke altid skal skue hunden på hårene, – for de indre og sande kvaliteter opfanges kun sjældent af øjet, der ser”

Niels Arden Oplev står bag en række af de helt store danske filmoplevelser, senest “Ser du månen, Daniel” (2019).

I de seneste ti år har han primært arbejdet i udlandet og har skrevet, instrueret og produceret adskillige internationale film og tv-serier.

“Rose” forventes at få premiere i sensommeren 2021, filmen produceres af Thomas Heinesen for Nordisk Film Production A/S og tæller bl.a. Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling, Peter Gantzler, Christiane G. Koch, Karen-Lise Mynster, Luca Ben Coker og Yale Arden blandt de medvirkende.

Filmen produceres af Nordisk Fim Production A/S med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, Det Danske Filminstitut, Eurimages og Creative Europe Media Slate.