Værket sætter endnu en gang storslået musical-underholdning på programmet, når hitmusicalen The Bodyguard kommer forbi med seks forestillinger næste efterår. Musicalen bygger på 90’ernes filmfænomen af samme navn og indeholder mere end 20 storslåede sange fra superstjernen Whitney Houston

 

En af start-90’ernes allerstørste filmsucceser er den umulige kærlighedshistorie mellem popstjernen Rachel Marron og hendes alvorlige sikkerhedsvagt – eller Bodyguard, om man vil – Frank Farmer henholdsvis legemliggjort af skuespiller Kevin Costner og verdensstjernen Whitney Houston i sin allerførste filmrolle.

Til næste år kan dramaet opleves live på de skrå brædder i Værkets Store Sal, der slår dørene op til seks forestillinger på dansk – lavet af produktionsholdet, der også står bag ’Midt om Natten’-musicalen.

”Det er en fantastisk nyhed for Værket og alle musicalelskere i regionen. Vi har arbejdet på at indgå et fast samarbejde Langkjær Entertainment & Live Nation, lige siden Værket i foråret havde held med at sælge over 10.000 musicalbilletter til Skatteøen, Midt om Natten og MAMMA MIA, fortæller Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef på Værket.

”Nu er aftalen på plads, og vi glæder os meget til at kunne åbne for hele seks omgange af The Bodyguard fra 10.-14. november næste år. Det er en kvalitetsforestilling, og med al den fantastiske – og prisvindende – musik fra Whitney Houston, der er blevet plads til i denne udgave, så er der god grund til at glæde sig – både for fans af filmen og af Whitney,” fortæller han.

 

Grammy-vindende soundtrack
Soundtracket er i høj grad også det, der huskes og hyldes fra filmen – og det var også for lydsiden, at The Bodyguard i sin tid var nomineret til to Oscars. Whitney Houstons ærefrygtindgydende indspilning af Dolly Parton-nummeret ’I Will Always Love You’ blev et monument i moderne musikhistorie med over 20 millioner solgte enheder, og selvom Oscaren glippede, vandt nummeret hele to Grammy-priser i 1994.

Sangen katapulterede Houston op i toppen af listen over bedst sælgende kvindelige artister nogensinde, og i musical-udgaven af The Bodyguard er der over 20 sprudlende numre fra superstjernen – både dem fra filmen som ’Run to You’, ’Queen of the Night’, ’I Have Nothing’ og ’I’m Every Woman’, men også fra resten af Whitney Houstons bagkatalog som ’Saving All My Love’, ’Greatest Love of All’, ’I Wanna Dance with Somebody’, ’Where Do Broken Hearts Go’ og ’One Moment in Time’.

 

Den forkælede diva og stivstikker-livvagten
Omdrejningspunktet for både filmen og hitmusicalen er kærlighedsdramaet mellem popstjernen Rachel Marron og stivstikker-sikkerhedsvagten Frank Farmer. Marron modtager dødstrusler fra en ukendt stalker og hyrer modvilligt den tidligere Secret Service-agent Frank Farmer som beskyttelse. Frank ser Rachel som en forkælet diva, der ikke tager sin sikkerhed seriøst, og Rachel oplever livvagten som en paranoid og overbeskyttende træmand.

De to bringes sammen, da Frank redder Rachel fra optøjer ved en af hendes koncerter, men efter en nat sammen, indser Frank, at han ikke både kan elske og beskytte Rachel på samme tid.

 

Ung kæmpetalent løfter arven fra Houston
Hovedrollen som Rachel Marron er gået til det unge stortalent Andrea Lykke Oehlenschlæger, der allerede i første opsætning i efteråret 2020 har bevist, at hun er den helt rette til at give den 1:1 som Houston – også endda i det krævende krydsfelt mellem sang, koreografi og ikke mindst skuespil.

Musicalens kreative producent Thomas Langkjær siger:
”Da Andrea Oehlenschlæger første gang mødte op til en af vores mange auditions og sang sin version af ’I Will Always Love You’, sagde det bare BANG. Her var den stemme, der kunne løfte opgaven og arven fra Whitney. Både vokalt og skuespilmæssigt er Andrea helt ekstraordinært talentfuld – uden tvivl en kommende stjerne. Vi kan slet ikke vente med at præsentere hende og hele vores toptalentfulde ensemble for publikum.”

Resten af rollelisten mangler stadig at blive endelig besat, men alle seks forestillinger på Værket i efteråret 2021 sættes i salg fra på fredag 13. november kl. 11.00 i billetsalg og på Værkets hjemmeside vaerket.dk.