Løber hjælper Freja – og Freja hjælper løberen mod OL i Tokyo

 

Et samarbejdsprojekt – eller fornuftsægteskab om man vil – er indgået mellem Randers Freja Atletik og den 24-årige nordjyde Kristian Uldbjerg Hansen, der efter 12 år som medlem af Aalborg Atletik & Motion skifter til Randers, som han skal repræsentere ved mesterskaber, stævner og i landsturneringen, hvor Freja vil tilmelde hold i 2021.

Til gengæld hjælper Randers Freja Atletik Kristian eller UH, som han kaldes, økonomisk og er rede til at støtte med de 30.000 kroner, som Team Danmark og atletikforbundet DAF forventer, at hver deltager/klub selv stiller med i bestræbelserne på at nå 2021-målet, der er deltagelse ved det fra i år udsatte OL i Tokyo. Pengene skal bl.a. bruges på 14 dage eller mere på træningsophold i Sydafrika.

I 2020 har Kristian forbedret sig meget og blev dansk mester udendørs på både 800 og 1500 meter og markerede sig dermed som Danmarks bedste mellemdistanceløber.

 

Økonomi og træner

I Aalborg har man indtil nu kunnet hente mange indtægter på motionsløb, men som følge af coronaen har det ikke været muligt med sådanne arrangementer i 2020, og derfor har den nordjyske klub måttet fortælle Kristian, der i april i år vendte hjem til Danmark efter fire års studier på universitet i USA, at der ikke er penge til fortsat støtte.

Men det er ikke kun økonomien, der skal bringe Kristian til OL.

Også samarbejdet med ny træner har været medvirkende til hans skifte.

Kristian bor i Århus for at kunne benytte sig af Dansk Atletik Forbunds elitecenter-setup, og i Randers bor en hr. Morten Munkholm, der selv er tidligere topløber både for Freja og Århus 1900.

 

”Samarbejdet med Morten er starten på det hele, og så er det glædeligt, at Freja vil hjælpe mig og vil noget fremadrettet. Og så er der en indendørs hal, der vel er den bedste herhjemme – en hal, jeg vil komme til at bruge flere gange om ugen,” siger Kristian, der efter hjemkomsten fra USA for alvor markerede sig i dansk atletik ved deltagelse i internationale stævner.

I Norge, satte han personlig rekord på 800 meter i tiden 1.48,42, og i Finland satte han også personlig rekord på 1500 meter med tiden 3.40.69, der siden er forbedret yderligere til 3.39.67.

Skal han til OL, skal han løbe endnu hurtigere….