COVID-19 satte en stopper for, at forestillingen kunne komme til Randers i foråret. Nu er den tilbage og bliver spillet i Thor Loungen på Cepheus Park, lørdag 21. november, kl. 14.00

 

Hvordan forbereder man sin mands begravelse, mens han stadig lever? Og hvordan skal en juleaften nogensinde blive vellykket uden en julemand og far til at samle det nye LEGO-sæt? Dette er blot nogle af de spørgsmål teaterforestillingen ‘I Afghanistan skyder man med vandpistoler’ kredser om.

Siden 1992 har cirka 33.000 danske soldater været sendt i krig , og forestillingen ‘I Afghanistan skyder man med vandpistoler’ bygger på faktiske hændelser og erfaringer fra kærester og koner til danske soldater i krig. Rørende og komisk præsenteres de udfordringer, der opstår, når krigens barske realiteter konstant truer med at forkorte græsenke til enke og fylder langdistanceforhold med savn, angst og søvnløse nætter.

 

Indsatsen for veteraner fortsætter

Det har været et anderledes år for veteranindsatsen i Randers Kommune, hvor flere arrangementer har måttet aflyses. Derfor har det været en prioritet for Veteranindsatsen i Randers at holde fast i nogle af arrangementerne for de ca. 560 veteraner bosiddende i Randers Kommune:

“Randers har et meget stærkt fællesskab i veteranmiljøet og et bredt samarbejde om veteranindsatsen mellem Veterancaféen, Randers FC, Danmarks veteraner, de lokale soldaterforeninger og kommunen. Vi fortsætter med de arrangementer, der kan lade sig gøre, og følger myndighedernes retningslinjer,” fortæller Stanley Schmücker, veterankoordinator i Randers Kommune.

 

Fakta

Forestillingen er et samarbejde mellem producenten Teaterkorpset og Veteranindsatsen i Randers. Arrangementet er støttet af Veterancenteret.

 

Dørene åbner klokken 13.30, hvor der vil blive serveret en let anretning. Klokken 14.00 starter forestillingen, og efterfølgende vil der være talk-back med skuespillerne. Arrangementet slutter klokken 16.00. Forestillingen er uegnet for børn.

 

Arrangementet er gratis for veteraner og pårørende, og koster 50 kroner for øvrige interesserede. Billetter kan købes på https://billetto.dk/e/veteranindsatsen-i-randers-inviterer-i-samarbejde-med-veterancenteret-til-teaterforestilling-pa-cepheus-park-randers-billetter-486246