Modige ’spøgelsesjægere’ kan være med til at finde spor og løse Gengangerens Gåde fredag, lørdag og søndag frem til 22. november. Alle kan være med, og det er ganske gratis

 

Med udgangspunkt i de mange spøgelseshistorier og spændende skæbner, der findes i fortællingerne om Gammel Estrup, har man på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum udviklet et særligt tilbud, der skal opleves, når mørket falder på omkring den gamle herregård:

”Covid-19 spændte jo ben for Allehelgensaften på Gammel Estrup, hvor vi plejer at fortælle spøgelseshistorier og sagn med en masse levendegørelse indenfor i herregårdens stuer og kældre. Vi måtte derfor tænke nyt, og så kom ideen til Gengangerens Gåde. Tanken er, at folk selv skal kunne gå på ’spøgelsesjagt’ udenfor på området, hvor der er god plads. Ved at gøre gåden tilgængelig over flere weekender, giver vi også alle mulighed for at være med, selvom vi er underlagt forsamlingsforbuddet. Vi har valgt, at det skal være gratis. Det er på en måde vores gave til folk her i den mørke Corona-tid”, siger Anders Sinding, som er museumsformidler ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Gengangerens Gåde er tiltænkt børnefamilier, men alle kan være med. Gåden kan løses fredag, lørdag og søndag aften kl. 17-22 frem til 22. november. Det er gratis at deltage.

Information findes ved porten til selve slottet. Al færdsel på området er på eget ansvar. Det er ikke tilladt at gå mere end 10 personer sammen.