Eleverne fra 5. klasserne på C. La Cours skole er netop nu i gang med at filme årets julekalender – en idé hos musiklæreren er nu blevet en fast tradition som børnene glæder sig til

 

Som altid i en julekalender, er det julen, der er i fare for at blive aflyst. Denne gang er det en bolighaj, der truer julefreden, og det kan der komme mange sjove scener ud af.

Bag julekalenderen står Mike Holm Stewart, der er musik og dramalærer på C. La Cours skole. Hans første julekalender havde premiere for seks år siden, og siden da er det blevet en fast tradition. Med sig fik han Henrik Nielsen, der er medievalgholds-lærer.

“Mike præsenterede denne julekalender, og jeg tænkte straks at den kunne jeg da filme”, fortæller Henrik.

“Siden er det vokset og vi laver et afsnit til hver skoledag i december. Sådan cirka 15-16 afsnit. Men i år har vi allerede premiere 27. november, for at få det hele til at gå op med vores klippe-klistre dag på skolen”, fortæller Mike Holm Steward.

Og eleverne glæder sig hvert år til at skulle indspille. Det er lidt noget andet end “bare” at gå i skole er de enige om.

Marie Gehlert synes, det er hyggeligt at det er blevet en tradition.

“Det er sjovt at filme, og prøve lidt andet”, siger hun.

Hun har prøvet det med teater før, når hun har spillet med i Club Clemens i Sct. Clemens Kirke. Tobias Hvid spiller drengen Benny der skal hjælpe nisserne med at fange bolighajen.

“Jeg synes også det er hyggeligt når vi mødes på skolen om fredagen og ser et afsnit. Men jeg har aldrig spillet teater før. Men det er sjovt og spændende også at optage til en film”, fortæller han.

Hvert år skal 5. klasserne have drama. Første halvdel af skoleåret går med julekalenderen – dels at skrive og indspille og anden halvdel af skoleåret går med den obligatoriske musical.

Det er Mike Holm Steward der kommer med plottet og så hjælper eleverne med at skrive historien. Derefter skriver Henrik Nielsen manuskript og laver storyboard.

Og sjovt nok kommer plottet altid forbi Mønsted Kalkgruber.

“Ja det er lidt sjovt”, griner Mike Holm Stewsard.

“Men vi synes faktisk, det er sjovt at filme deroppe, og de gør alt for at vi skal få en god dag i grotten. Vi går som regel i gang med at filme i september eller oktober, så der er også en del turister der får en oplevelse ved at se nisser rende rundt derinde”.

Og så bliver der også lavet en sang til julekalenderen, som plejer at blive optaget hos Randers Ungdomsskole. Dog ikke i år grundet corona. I stedet har man fået lov til at indspille hos den Evangeliske Frikirke, som også har et studie.

I år har skolen udvidet juletraditionen med produktion af specielle nissehuer, hvor overskuddet går til julehjælp i Randers.