Dansk Industri har offentliggjort deres årlige måling af det lokale erhvervsklima i landets 98 kommuner. Desværre er årets undersøgelse en begmand til Randers Kommune, der falder fra en heller ikke imponerende 65. plads i 2019 til en plads som nummer 75 i 2020. Det er alarmerende særligt taget i betragtning af, at det er lokale virksomheder, som repræsenterer over 4.000 lokale arbejdspladser, der har stået for bedømmelsen det lokale erhvervsklima – udover objektive kriterier så som skattetryk, udgifter til det kommunale vejnet.

Særligt peger undersøgelsen på, at den lokale infrastruktur trækker ned i forhold til, hvor attraktivt det er at drive virksomhed i Randers Kommune. Og erhvervslivet peger entydigt på, at en forbedring af infrastrukturen er det største ønske til kommunen. Der mangler en afklaring på udvidelsen af E45, opsparingen til en ny bro går for langsomt, forlængelsen af Ringboulevarden er blevet syltet i for mange år. Blandt andet derfor ville Venstre i budgettet have afsat 124 mio. kr. mere over fire år end det, der blev afsat af Socialdemokratiet og forligspartierne.

Undersøgelsen er deprimerende læsning og bør give anledning til at råbe vagt i gevær. Vi har behov for et stærkt erhvervsliv i kommunen, der har gode rammer og vilkår for at drive virksomhed. Det er hele forudsætningen for, at vi kan skabe et godt velfærdssamfund og drive en god kommune. I Venstre er vi i hvert fald optagede af, at vi får vendt den negative udvikling – og vi indgår gerne i en dialog med erhvervslivet og øvrige politikere om, hvordan vi får ændret kursen.

 

Christian Brøns
Borgmesterkandidat (V)
1. Viceborgmester
Formand for Udviklingsudvalget