GAIA Museum har på grund af covid-retningslinjerne valgt at strække det traditionsrige og velbesøgte Julemarkedet ud over flere uger for at undgå at samles for mange på en gang. De er allerede i gang

 

Det betyder også, at der ikke er det traditionelle julemarked med spisning den næstsidste lørdag i november, men man kan stadig komme i særdeles god og fantasifuld julestemning, når man kommer på besøg, lover de.

I år er der således ”JUL på GAIA” hver lørdag samt alle hverdage i perioden frem til 22. december.

Der er original håndlavet julepynt fra de kreative værksteder, samt utraditionelle kunstværker og julekort og kunsthåndværk, som man ikke finder mage til andre steder. GAIA har en helt unik verden at byde på, for eksempel har GAIA Akademi i år lavet marionetdukket ud fra temaet ”Julemandens Hjælpere”.

 

Original og farverig kunst

Alle sanserne kommer i spil ved et besøg på GAIAs julemarked. I GAIA Museums samling kan man gå på opdagelse i outsiderkunsten – en kunst, der ofte er spontan, farverig og humoristisk. Man kan også besøge GAIA Akademi, hvor man får et indblik i kunstnernes arbejde. Kunstnerne har igen i år lavet motiver til en hel serie julekort, som vil sprede glæde, hvor end de kommer frem. Kortene er layoutet og printet på GAIAs grafiske værksted GAIA FotoGrafik.

GAIA Museum er et specialmuseum for den kunstart, der i Danmark er kendt som outsiderkunst. Denne kunstart bliver skabt af mennesker på kanten af en social normalitet. GAIA Museum har en fast kunstsamling, der rummer mere end 500 værker af danske og internationalt anerkendte outsiderkunstnere.

Herudover er GAIA Museum en socialøkonomisk kulturvirksomhed drevet i samarbejde mellem ordinært ansat personale og medarbejdere med særlige behov.

GAIA er sekretariat for den europæiske forening for outsiderkunst EOA samt initiativtagere til flere EU-støttede projekter med kunstfagligligt og pædagogisk indhold.

I forbindelse med JUL på GAIA kan du blandt andet møde GAIAs medarbejdere og personale, samt repræsentanter for GAIA Museums Venner, der er en selvstændig frivillig forening med omkring 80 medlemmer, der bakker op om GAIAs aktiviteter og formål.

Som altid er der fri entré i Lene Bredahlsgade og i hele juleperioden tilbyder Café GAIA Papaya køb af julemad.