Randers Byråd har besluttet at imødekomme en forespørgsel fra Randers City om at indføre gratis parkering i de mindst travle perioder midt på dagen op til jul

 

Fra tirsdag 8. december og frem til jul er det gratis at parkere i Randers Midtby alle hverdage mellem 10.00-14.00 og lørdag mellem 14-18.

Beslutningen er taget på baggrund af en forespørgsel fra Randers City om at indføre gratis parkering i de perioder, hvor der er mindst trafik i byen. Formålet er at fremme, at der bliver julehandlet i hele åbningstiden frem for de mest pressede timer. Tiltaget skal således bidrage til at sikre, at det er trygt og coronasikkert at handle lokalt.  Belsutningen blev truffet på seneste byrådsmøde.

Den gratis parkering gælder på alle kommunale betalingspladser og betyder et fald i parkeringsindtægter på 400.000 kroner. Tiltaget bliver finansieret af uforbrugte midler fra Midtbyindsatsen i 2020.

Randers er ikke den eneste kommune, der har indført tidsbegrænset gratis parkering for at mindste risikoen for smittespredning med coronavirus i forbindelse med julehandlen. Lignende tiltag er også indført i Aarhus Kommune.