Med et par uger til jul, stigende smitte og skærpede corona-restriktioner kan behovet for at få mere information og viden om den omfattende pandemi vokse sig større hos os alle sammen. Og ikke mindst behovet for information om, hvordan vi alle skal forholde os. Jeg har nu Randers Kommunes Sundhedsfaglig rådgiver af kommunens corona-hotline Maja Andersen i studiet, så vi kan blive lidt klogere på det hele med spørgsmålene.

Hvad laver en Sundhedsfaglig rådgiver egentlig i forhold til corona? (Lad os starte med at få det på plads).

når vi nu taler om corona – så har de fleste forstået, at man skal holde mindst en meters afstand til hinanden, men hvorfor er det egentligt så vigtigt med den afstand?  

I disse uger er der så gang i julehandlen og der er mange mennesker på gaden – kan vi gøre noget for at sikre os, at vi ikke kommer til at gå for tæt?

Vi skal også tale lidt om, hvordan vi kan holde en sikker jul og et corona-sikkert nytår. Der er et forsamlingsforbud på 10 og en anbefaling om ikke at mødes mere end 10 personer privat. Kan vi så godt give den gas og mødes 10 juleaften, 10 andre i juledagene og nogle helt andre 10 igen nytårsaften?

Når julemaden så skal serveres, så er det vigtigt, at vi tænker på en helt række ting, som kan være med til at nedsætte risikoen for at smitten skal brede sig – hvad er det vi skal gøre?

Hvad med det der sang og dans om juletræet – er det noget som vi må undvære i år – for ikke at risikere at sprede smitte – og i givet fald hvorfor?  

Hør snakken nedenfor du Maja besøgte Radio ALFA.