Vi er nu i gang med at udmønte de penge, som budgetforligspartierne, S, SF, K og RV i enighed har tiltænkt naturen. Vores natur i Randers Kommune er ikke god på vandløbsområdet. Derfor har vi sat penge af til at vi skal give de små vandløb et løft i de kommende år. Det er små ændringer, der skal til. Der skal lægges grus og sten ud, så ørrederne har en gydeplads, og der skal fjernes spærringer, så fiskene kan passere. Alle disse greb er billige og kan med hjælp fra lodsejere og frivillige bringes i stand.

Der er desuden i budget 2021 afsat 2,4 mio. kr. til at bygge nye personalefaciliteter på Randers Naturcenter. Den gamle naturskolebygning fra 1991, som i dag bruges til personalebygning, er meget nedslidt, og der er konstateret råd i bygningen.

I byggeriet af de nye faciliteter vil der være fokus på bæredygtighed hele vejen igennem. Vi mener, det er vigtigt at prioritere vores naturcenter, som er et flagskib i Randers Kommune på naturformidlingsområdet. 25.000 mennesker, fra de mindste børn i børnehaverne til de ældste borgere fra plejecentrene, besøger hvert år Randers Naturcenter. Personalet fører an i deres begejstring over at formidle alle de skønne naturoplevelser, der ligger lige uden for døren: Sejlture på Gudenåen, overnatning under åben himmel eller en kikkerttur med en dygtig fuglekender.

Naturen i Randers Kommune er noget særligt – den skal vi beskytte. Og naturformidling danner grundlaget for borgernes fremtidige ønsker om naturbeskyttelse. Derfor glæder det os i Socialdemokratiet, at vi sammen med SF, K og RV kan og vil prioritere vores natur. For vi er fælles om fremtiden.

Næstformand Iben Sønderup, Karen Lagoni og Anker Boje, alle socialdemokratiske

medlemmer af Miljø- og Teknikudvalget, Randers Byråd