Kasper Povlsen med masser af erfaring bliver assistenttræner i DB i serie 1

 

Randers Freja gjorde ikke noget ved det, da en ungt talent som drengespiller boltrede sig hos DB på Udbyhøjvej. I stedet var AGF opmærksom på et usædvanligt talent og snuppede i 2003 den da 13-årige Kasper Povlsen til Fredensvang hos AGF, hvor han fik ligadebut som 18-årig, spillede frem til 2015 og nåede 155 ligakampe og 43 landskampe – bl.a. 18 på og deltagelse med U21-landsholdet ved EM-slutrunde.

Nu vender han som 31-årig tilbage til Tjærbygaard og DB efter 18 års fravær.

Nu skal han være assistenttræner for DB’s bedste hold i serie 1, og hans tilbagevenden til Udbyhøjvej er også et ”goddaw igen” til DB-cheftræneren Tonni Andersen.

Tonni var nemlig træner for Kasper, da en ung Povlsen var drengespiller i DB.

Grundet akillesseneproblemer måtte Kasper stoppe karrieren i slutningen af 2018, da han spillede for Vendsyssel, der blev sidste stop på fodboldrejsen, der efter AGF-tiden også havde bragt ham til Hobro.

”Jeg var træner for Kasper, da han var drengespiller i DB. Nu kommer han tilbage og skal igen have mig som træner og boss eller, hvad du nu vil kalde det,” siger Tonni, der ser frem til samarbejdet med Kasper, som han tidlogere har forsøgt at lokke hjem til Udbyhøjvej.

Rollefordelingen er klar. Det skal der ikke herske tvivl om.

Jo, han ved godt, det er mig, der er chefen. Han skal kende sin plads,” lyder det med den sædvanlige humor og drillerier fra ”Mr. DB” lig med Tonni Andersen, der også forlod DB for en periode og har en fortid som divisionsmålmand hos Randers Freja.

 

En lang jagt

I DB er Tonni Andersen spændt på at få Kasper tilbage i folden.

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at Tonni og alle DB’ere gerne ser, at Kasper bliver spillende assistenttræner, men det er slet ikke sikkert, det bliver tilfældet.

Kaspers akillesseneproblemer spiller også med i den sammenhæng.

Tonni tager det, som det kommer.

”Nu er vi blevet enige om, at han starter op. Og det i sig selv er jo meget spændende,” siger Tonni, der efter en længere jagt endelig fik nedlagt sit bytte og lokket Kasper hjem.

”Ja, jeg har tidligere prøvet at få ham hjem igen, men uden held. Ja jeg har jagtet ham længe. Nu får vi ham, og han har trænet med os nogle gange. Fremtiden vil vise, om han kan holde til det. Ja, vi kan ds godt bruge ham,” griner Tonni og håber at få en all-round-spiller meldt klar.

”Han kan jo bruges mange steder og vil – hvis han bliver klar – blive en klar forstærkning af vort hold. Han er en herlig gut med masser af erfaring og masser at give af og lære de andre,” siger Tonni Andersen om Kasper Povlsen, der i AGF-tiden to gange var med til at rykke ud af ligaen for så i begge tilfælde at vende tilbage til landets bedste række året efter.

Nu står den – måske – på serie 1-fodbold i Dronningborg.

 

Jeg kan ikke sige helt stop

At få en 31-årig Kasper Povlsen i truppen i en serie 1-.klub vil være et scoop, og man forstår da udmærket, at de ude i Dronningborg Boldklub håber, at den nye assistenttræner vil være i stand til at hoppe ind over kridtstregerne og bidrage på grønsværen.

Kasper vil også gerne spille.

Det skal man ikke være i tvivl om.

Men han tør ikke love noget.

Om han skal være spillende træner?

”Ikke, som det ser ud lige nu. Sidste optræden var i december 2018 i min tid i Vendsyssel,” siger Kasper, der savner legen med den lille runde.

”Jeg vil meget gerne spille og i gang igen, men den venstre akillessene driller,” siger Kasper, der altså gerne vil gøre come-back.

Han vil vitterligt gerne tilbage på banen.

For.,.,.,

”Man kan da ikke bare sige helt stop, og jeg vil da også meget gerne i gang igen. Bare lidt. Hvor højt niveau jeg kan nå, aner jeg ikke. Vi må vente og se,” siger Kasper Povlsen, der skal have lagt et mindre puslespil for at få det hele til at gå op – med kone og tre børn bosiddende i Mårslet syd for Århus, job som cykelmekaniker i Skanderborg og nu assistenttræner i DB.

Trænergerningen var også en mulighed for at bevare kontakten til fodboldmiljøet.

”Nu prøver jeg det af,” kommer det fra den fighterglade, konstant løbende og særdeles hårdtarbejdende Kasper Povlsen,

I storhedstiden i AGF var han fast mand på førsteholdet og garant for en 110 procent arbejdsindsats hver gang, han gik på banen.

Fans og tilskuere elskede ham på Ceres Park. Kasper var nemlig garant for, at der blev fightet for hyren, for GF og for point.

Og indsatsen gik ikke ubemærket hen. Således er han optaget i AGF’s legendekorps.

Det er der ikke mange, der bliver – og slet ikke som blot 30-årig.

 

FAKTA

 

Kasper Povlsen

Født: 26. september 1989

Alder 31 år

Karriere:

Frem til 2003 ungdomsspiller i DB

Som andetårsdrengespiller skiftede han til AGF.

2004-2007 Junior- og ynglingespiller i AGF

Seniorkarriere

2008-2015: AGF i både ligaen og 1., division. I alt 155 kampe,

2015-2017 Hobro IK – 56 kampe

2017-2018 Vendsyssel FF – 13 kampe

Landshold

I alt 43 landskampe – bl.a. 18 på U21-landsholdet bl.a. med kampe under EM-slutrunden U21 i 2011.

2005: Tre kampe på U 16-landsholdet
2005-2006: 12 kampe på U17-landsholdet

2006-2007: Fire kampe på U 18-landsholdet

2007-2008: Seks kampe på U19-landsholdet

2009-2011: 18 kampe på U21-landsholdet

Skiftede til Hobro IK i sommeren 2015 på en toårig kontrakt.

Her spillede han frem til kontraktudløb og kom til Vendsyssel, inden skade stoppede ham i efteråret 2018.