Eliteidrætsskolen Nørrevang

Der har været Eliteidrætsklasser på Nørrevangsskolen siden 2009, som er en del af Randers´ TeamDanmark-aftalen. Vi taler om talentudvikling og medaljer til Danmark, men hvor dygtige er vi? Hvor blev talenterne af?

Frem til vinterferien vil Din Avis i samarbejde med Eliteidrætsskolen Nørrevang udgive en serie af artikler om tidligere eliteidrætselever fra Eliteidrætsskolen på Nørrevang. Du vil få et lille indblik i, hvor atleterne der er stoppet med sin sport er blevet af, men også de elever, som fortsat er på vej.

Eliteidrætsskolen er lige nu i gang med at optage elever fra 7. klasse og har i afdelingen en 7.,8.,9. klasse. Eleverne lærer meget af hinandens sportsgrene i deres eliteidrætsmiljø, og har også morgentræning og tematimer sammen. Nørrevangsskolen er fra august blevet en idrætsskole med stor fokus på bevægelse, trivsel og faglighed, hvilket skaber gode vilkår også for eliteidrætseleverne.

Tilbuddet med Eliteidrætsskolen retter sig mod elever, som ønsker at nå langt inden for deres sportsgren samtidig med, de går i skole. Idrætten er lagt ind i skoleskemaet, og klasserne er dannet af ligesindede eliteidrætsudøvere, der stiller med de samme forudsætninger og forventninger. På skolen går der mange sportsgrene.

En række elever har klaret sig rigtigt godt sportsligt og det samme gælder uddannelse/jobmæssigt.

 —————————————————————————————————————————————-

Holder ved håndbolden

 

Terkel Holm gik ud af Eliteidrætsskolen sidste år, og har lært at strukturere sin tid. Han er lige nu yngste spiller på 1. hold i Silkeborg

 

Hvor er du i din sport?

Jeg spiller lige nu håndbold i ØBG Silkeborg. Vores ambitioner er at vinde u-17 DM til foråret. Vi har vundet alle kampe ind til videre i sæsonen og der er meget der skal gå galt, hvis ikke vi efter første halvdel af sæsonen skal stå med vores 1. hold i u-17 ligaen og 2. holdet i 1. division.

Jeg står på mål og er en af de yngste i truppen. Derfor er jeg stadig u-17 spiller næste år og jeg har lige nu tre et halvt år mere med ungdomshåndbold før det er tid til at se om niveauet rækker til professionel senior håndbold som jo selvfølgelig er drømmen.

 

Hvad gjorde det for dig at gå på Nørrevangsskolens Eliteidrætsafdeling?

Da jeg startede på Eliteidrætsskolen i 7. klasse havde jeg ingen tidligere erfaring med elitesportsmiljøet men jeg fandt hurtigt ud af, at det var perfekt for mig.

På Eliteidrætsskolen lærte jeg at strukturere min tid og jeg kom ud i mange situationer, hvor jeg lærte at stå på egne ben og træffe vigtige valg.

Men meget af tiden var det selvfølgelig også bare normal skolegang som alle andre.

Det der gjorde skolen anderledes var at man gik i klasse med mange andre der også prioriterede sport og var inde i samme verden som én selv.

Jeg blev undervist i både mental og fysisk sundhed, som man ellers ikke ville være blevet i en normal folkeskole. Men den vigtigste forskel for mig var nok at der er morgentræning på programmet, når man går på Eliteidrætsskolen.

Morgentræning er en super start på dagen, hvor man også har mulighed for at træne med andre end dem man træner med i klubben om aftenen og for mange vil det indeholde at man prøver at træne på nye måder.

 

Uddannelse

Lige nu går jeg på efterskole og gør mig klar til at starte på HHX næste år.

Planen er at jeg skal på sportscollege i Silkeborg, mens jeg går på gymnasiet.

Her er de erfaringer, jeg har fået mens jeg har gået på Eliteidrætsskolen, guld værd.

Skole/sport systemet fungerer på nogenlunde samme måde, men det er ikke det vigtigste jeg tager med.

De tre år jeg gik på Eliteidrætsskolen kom jeg i mange situationer hvor jeg måtte kaste mig ud i helt nye udfordringer og situationer på egen hånd. De erfaringer jeg har fået fra det, er en stor del af mig i dag og hvor mine kompetencer ligger. Også udenfor sportsverdenen.