Klinisk Tandtekniker Louise Høyberg har per 1. december overtaget Jes Hansens klinik i Brødregade 18, hvorfra hun også kører ud til sin klinik i Nibe et par gange om ugen

 

Louise har arbejdet de sidste mange år i branchen i Randers, men vil nu gerne selv sidde bag roret. Så da muligheden for at overtage efter Jes Hansen, slog hun til selvom hun også har en klinik i Nibe.

“Jeg er så et par formiddage i Nibe og ellers her i Randers. Så man kan kontakte mig på telefon og aftale en tid med mig, når jeg er her i Randers”, siger hun.

Hun fortæller at mange Klinisk Tandteknikere gerne uddanner sig for netop at blive selvstændige, og det er også den vej, hun nu går. Og så er hun født og opvokset i Randers, og ønsker derfor også at blive.

Tiderne er forbi, hvor der lå en Klinisk Tandtekniker på næsten hvert et gadehjørne, og de unge fik et gebis i konfirmationsgave. Siden den kommunale tandpleje blev indført i hele landet i 1971, er behovet for proteser dalet, men især blandt ældre, syge der får medicin og socialt udsatte, er der stadig et behov.

I dag er der fire Klinisk Tandteknikere i Randers, og en af dem er nu gået på pension, Jes Hansen – han nyder en del af sit otium i Grønland.

Louise Høyberg har stor erfaring med netop at give det helt rigtige tandsæt, der passer til kundens behov.

“Hvis nu en ældre person kommer ind og gerne vil have helt kridhvide tænder, så tillader sig mig at vejlede om at det nok ville passe med lidt nuance. Tænderne skal passe til ansigtet og personen. Og man ser jo mange i dag med meget hvide tænder. Men det er ikke altid det bedste”, fortæller hun.

Med klinikken i Nibe oplever hun lidt forskel i den målgruppe, der kommer i hendes klinikker.

“I Nibe er det mest de ældre, der kommer i min klinik. Her i Randers er det også ældre, men jeg ser også en del yngre kunder, der har et behov. Og det kan være mange forskellige ting de skal have lavet – for eksempel delproteser”, fortæller hun.

Nogle klienter kommer fordi deres tænder er så dårlige at de ikke kan reddes – måske fordi de lider af tandlægeskræk, og ikke har været ved tandlæge i mange år.

Det er udelukkende protetik-arbejde Louise Høyberg laver – altså alt aftageligt protetik – men hun laver faktisk også implantat proteser og har et godt samarbejde med tandlægerne i byen.

Tænderne bliver bygget op i komposit og gummerne af akryl og de skal vedligeholdes mindst hvert niende år.

En protese – alt efter størrelse – koster fra 5.000 kroner og op.

Klinisk Tandtekniker Louise Høyberg holder til Brødregade 18 1 th.

Man kan se mere på protesetand.dk