Venstre vil bruge 160 millioner kroner på infrastruktur i de næste fire år, udtaler deres tillidsfolk gang på gang, her i avisen. Det er ikke fordi jeg er sur, men der er noget i Venstres argumentation, som ikke dur.

Venstre har ikke været forligsparti i det seneste to år. Altså Venstre har stået udenfor budget 2020 – 2023 og budget 2021 – 2024. I begge år kom partiet med egne budgetudspil.

Venstres udspil i budget 2020 – 2023 indeholdt rammebesparelser på 57 millioner kroner i år 2020, 100 millioner kroner i år 2021, 135 millioner kroner i år 2022 og hele 174 millioner kroner i 2023. Nb. En rammebesparelse betyder, at Venstre ikke selv vil pege på, hvor der skal spares; det bliver i givet fald forvaltningens ansvar, at finde disse i kernevelfærden.

Sammenholdes Venstres budget fra sidste år, med det budget udspil partiet udarbejdede sammen med Velfærdslisten, Enhedslisten, Beboerlisten og DF her i år, så er det at kæden for alvor springer af. I budgettet med venstrefløjen og DF er alle rammebesparelser i sidste års Venstre-budget pist væk. I fællesbudgettet med bl.a. listeførerne Fuhr og Overmark er der råd til at bruge mange flere penge, både på infrastruktur og velfærd. Penge sendt som manna himlen. Penge, hvor selv Randers kommunens direktion står uforstående overfor, hvor de mange nye penge kommer fra.

Derfor tilspørger jeg Venstres Christian Brøns: Er det ”guderne” Bjarne Overmark og Kasper Fuhr, der har omvendt og fået Venstres borgmesterkandidat til at se pengetræet i Edernes have, og fået Venstre til at tro på, at kommunen kan bruge penge, der ikke er der?

Gode Venstre tillidsfolk, det er jo nemt at fremture med, at I vil bruge mange flere penge på Infrastruktur end forligskredsen (Radikale Venstre, SF, de konservative og socialdemokraterne). Men der er altså en virkelighed, der kalder, for os der tager ansvar i det rigtige budget.

I netop vedtagne budget 2021- 2024 er der en rigtig god balance mellem velfærd og veje og broer; og vi forligspartier bruger ikke penge, som kommunen ikke har.
Vi spiller tillige med åbne kort – rammebesparelser er ikke et ufint trick, vi fire forligspartier benytter os af.

Godt nytår til alle!

 

Mogens Nyholm
Spidskandidat og byrådsmedlem Radikale Venstre
Randers Byråd