Der har ikke været mange aktiviteter for plejehjemsbeboere i 2020, men et tilbud, der har været meget benyttet, er cykelture med Rickshawcyklerne. Faktisk har foreningen ”Cykling uden alder”, som cyklerne hører under, optalt at Randers er den by i Danmark, der har cyklet flest ture i 2020

 

Der er cyklet 1205 ture – det tal er opgjort  pr. 1. december 2020. Det på trods af, at der har været lukket ned for cykelturene i marts-maj. De mange frivillige på ældreområdet har ikke kunnet tilbyde aktiviteter pga. corona, men de frivillige cykelpiloter fik på et tidspunkt lov til at komme i gang igen, når afstand og andre forholdsregler blev overholdt. Bl.a. er det plejepersonale, der hjælper borgeren op i cyklen, og der sprittes af på alle kontaktflader.

Fra Borupvænget på Gl. Hobrovej har der været cyklet 477 ture, og fra Kildevang i Langå har der været cyklet 227 ture. De resterende cykelture er fordelt ud over flere andre plejecentre i Randers Kommune.

På Borupvænget har medarbejder Annette Vester og cykelpilot Tonny Christensen et godt samarbejde omkring cykelturene og arrangerer fx i fællesskab julecykelture, hvor flere af beboerne på tre forskellige ture kom ind til Randers midtby, fik set juleudsmykningen og serveret gløgg og æbleskiver i cyklerne. Når der arrangeres fælles cykelture med flere frivillige cykelpiloter, lånes der cykler fra forskellige plejecentre.

“Piloterne er gode til at hygge sig sammen, og det er bare fantastisk at beboerne får mulighed for at mærke lidt af julestemningen”, siger Annette Vester.

“Det har været vigtigt for mange plejehjemsbeboere at få lov at komme ud og mærke vinden i håret, og vi er rigtig glade for vores meget ansvarsfulde cykelpiloter, og de har gjort en kæmpe indsats i år”, siger frivilligguide Inge Schultz-Knudsen.

“Vi kan sagtens bruge endnu flere frivillige, der vil læres op til at kunne cykle. De frivillige kan slet ikke nå at cykle alle de ture, som der er behov for”

 

Man kan ringe og høre mere på tlf. 20 47 64 73, hvis man har lyst til at bruge noget fritid på at cykle. Man binder sig ikke til en bestemt tid eller antal cykelture, man kan selv bruge bookingsystemet til at vælge de ture, man ønsker.