Styrelsen for patientsikkerhed har hævet et mørkegult kort overfor Huset Nyvang; og dermed også til Randers Kommune. Styrelsen peger bl.a. på, at den er galt med de ældre beboeres livskvalitet, værdighed og trivsel.

Altså, i dag ved vi, at det var rigtigt set, da Radikale Venstre og seks andre partier, ultimo 2020, egenhændigt handlede, og satte en stor ældreundersøgelse i gang – og hvor det heldigvis endte med, at Socialdemokratiet og de konservative stemte Ja.

Det mørkegule kort fra Styrelsen til Huset Nyvang gør, at der skal handles her og nu; på nogle stræk er der ikke tid til at vente på ældreundersøgelsens resultater vedrørende Huset Nyvang.

De samme syv partier, som igangsatte Ældreundersøgelsen, har igen sat sig sammen, og formuleret et beslutningsforslag, hvor vi beder om kommunaldirektøren tager ansvaret for, at de presserende udfordringer på Huset Nyvang håndteres, nu! Igen er det endt med, at alle byrådets ni partier bakker op. Herligt!

For Radikale Venstre er det et klart krav, at vores ældre borgere på plejecentrene skal opleve og føle livskvalitet, værdighed, tryghed og trivsel i deres hverdag.

På meget kort sigt ser vi frem til, at kommunaldirektøren fremlægger handleplanen for Huset Nyvang. På lidt længere sigt ser vi frem til, at bruge den lærdom og visdom, som byrådet snart får fra ældreundersøgelse.

For Radikale Venstre, er motiveringen for den store ældreundersøgelse, at byrådet følgelig skal trykke på nogle positive knapper, så både ældre, medarbejderne og de pårørende oplever positive forbedringer; og dét på alle kommunens plejecentre.

Plejecentre kan jo lære af hinanden, og det er jo netop formålet med ældreundersøgelsen.

Nu skal der handles, både for de ældre, de pårørende men så sandelig også for de ansattes skyld. Alle ønsker vi, at der er mulighed for, at de ældre gives god og værdig pleje.

 

Søren Mikkelsen
Formand Radikale Venstre
Randers kommune
Østermarksvej 53
8983 Gjerlev J, Gjerlev

 

Mogens Nyholm
Spidskandidat
Byrådsmedlem
Radikale Venstre