En 42-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt fem års fængsel for flere gange at have udsat sin stedsøn på 11 måneder for grov vold og mishandling.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Mishandlingen fandt sted i august og september 2019.

Derudover er drengens 42-årige mor idømt 60 dages fængsel for medvirken til vold. Det skyldes, at hun ikke har reageret, selv om “hun i et vist omfang måtte have vidst, at hendes søn blev udsat for vold”.

Drengen var 11 måneder gammel, da han i september 2019 blev kørt til undersøgelse på skadestuen, fordi pædagogerne i hans vuggestue i Randers ad flere omgange havde opdaget blå mærker forskellige steder på hans krop.

Lægerne konstaterede ved adskillige undersøgelser, at drengen ud over de blå mærker havde fået et brud på lårbenet, skinnebenet, bækkenet og flere ribben. Dertil havde han kraniebrud og blødninger i hjernen.