I november er der kommunalvalg, og i den anledning bringer Din Avis i denne uge et portræt af borgmesterkandidat for Venstre, Christian Brøns

 

Randers Kommune har altid haft tradition for, at borgmestrene kommer fra partierne Venstre eller Socialdemokratiet. Siden kommunalreformen i 1970 har det være Svend Tingholm (S), Kristen Gjøtrup (S), Keld Hüttel (S) og Michael Aastrup Jensen (V). Og efter kommunalreformen i 2007 har det været Henning Jensen Nyhuus (S), Claus Omann Jensen (V) og nuværende borgmester Torben Hansen (S).

Vi siger ikke, at det nødvendigvis bliver enten en Socialdemokrat eller en Vestremand, der sidder i borgmesterstolen fra 1. januar 2022, da meget kan ske i politik. Vi tænker dog, at det måske kunne være interessant at få et kig bag kandidaterne til stolen fra byrådets to nuværende største partier.

Ikke så meget om deres mærkesager, det må de vente med til senere på året, men mere om nogle af de andre ting, der kan være interessante at vide noget om.

Derfor har Din Avis snakket med Christian Brøns, som sidder i Byrådet for Venstre, er borgmesterkandidat for partiet til valget i november, nuværende 1. viceborgmester, samt blandt andet formand for Udviklingsudvalget og næstformand for Økonomiudvalget.

Om to uger bringer Din Avis et portræt af Socialdemokratiets kandidat til borgmesterstolen pr. 1.1.2022, nuværende borgmester Torben Hansen fra Socialdemokratiet

 

Altid været interesseret i politik

29-årige Christian Brøns er opvokset i Randers og uddannet folkeskolelærer. Hans store interesse for politik stammer helt fra barnsben:

”Jeg har altid været politisk interesseret. Fra jeg var 10 år gammel, sad jeg limet til fjernsynet om morgenen, mens jeg spiste morgenmad for at se morgennyhederne klokken 7. De mange morgener med nyheder har været med til at starte min interesse for politik og det samfund, vi er en del af.”

Christian Brøns er stolt af at være en del af Randers Kommune, som han selv beskriver som en dejlig kommune – med potentialet til at blive endnu bedre.

”Randers har en god placering mellem Aarhus og Aalborg med 450.000 arbejdspladser, der kan nås på en time. Et sprudlende kulturliv og fritidsliv med Randers Teater, Værket samt et hav af idrætsforeninger, der har det meste på hylden. En unik natur med Fussingø og Læsten Bakker i Vest, Gudenåen, der snor sig gennem byen og Randers Fjord. Kommunen har meget at byde på, men vi har også potentialet til mere – skabe udvikling i hele kommunen, øge vores bosætning, skabe bedre erhvervsvilkår – alle sammen ting, der er forudsætningen for, at vi kan tilbyde en bedre velfærd. Det store potentiale er udslagsgivende for, at jeg er politisk aktiv i Randers Kommune,” siger Christian Brøns.

 

Baggrund for det politiske virke

Til spørgsmålet om, hvorfor Christian Brøns oprindeligt gik ind i politik svarer han:

”Kommunalvalget i 2009 blev afgørende for, at jeg blev politisk aktiv. Jeg har altid vidst, at jeg var borgerlig, men det var først efter kommunalvalget i 2009, at jeg meldte mig ind i Venstre. Jeg syntes, Randers Kommune havde brug for et systemskifte – det udeblev desværre, og derfor meldte jeg mig ind i Venstre.”

 

Counter-strike og floorball

Fritiden tilbringer Christian Brøns sammen med sin kæreste, venner og familie. Han holder meget af Randers Midtby – enten til et cafébesøg eller bare for at gå en tur i vores gamle middelalderby. ”Gudenåen går jeg også tit langs – det er et sted, der kan noget helt specielt,” fortæller han og fortsætter:

”Hvis jeg virkelig skal slå hovedet fra, så tager jeg et spil counter-strike med vennerne. Det virker for mig efter en lang arbejdsdag at kunne hoppe i et par joggingbukser og sætte mig foran computeren.”

Et par gange om ugen, hvis kalenderen tillader det, spiller Christian Brøns floorball i Randers Raptors.

”Det er en hurtig, intensiv sport, hvor der kommer sved på panden. Jeg synes, det er fedt at være aktiv og være en del af et omklædningsrum og et idrætsfællesskab med andre.”

Som de fleste andre politikere tænker Christian Brøns stort set altid på politik, så han er glad for at have en kæreste, der er ret tolerant, når det kommer til politik.

”For jeg tænker politik på alle tider af døgnet. Men hun lægger altid øre til, selvom det nok er en smule belastende for hende en gang imellem,” siger han med et smil.