Selvom Museum Østjylland er lukket, er museet stadig aktivt. De er gået digitale og viser filmen ” Scandia – De Sidste Dage” på deres hjemmeside

“Selv om vi for tiden ikke kan invitere gæsterne indenfor til museets udstillinger eller arrangementer, så er vi i fuld gang lægge hovederne i blød og udtænke digitale oplevelser, der løbende kommer i vores kalender på hjemmesiden museumoj.dk. For der er selvfølgelig altid en masse lokale historier til alle”, siger Karen Buch Dubery, souschef og leder af Udvikling og publikum samt museumsinspektør.

Der har netop været online premiere på den lokalt producerede kortfilm ”Scandia – De Sidste Dage”.
Kortfilmen er produceret af 26-årige Emil Andersen fra Dronningborg. Hans tanker bag har været at vise værdsættelse for Scandia og den industri, som har været med til at holde Danmark og Randers i gang på mere end én måde.

”Når vi befinder os i de toge, der blev produceret her, skal vi ikke bare tænke på forsinkelser. Vi skal også huske på, at man rent faktisk sidder i et stykke levende Danmarkshistorie” fortæller Emil, der kontaktede museet i det tidlige efterår.
“Hos Museum Østjylland er vi glade for, at det, at være et åbent museum kan foregå på flere måder. Det betyder, at museet også er en platform, hvor lokale kulturskabere som Emil, også i begyndelsen af deres virke, kan dele deres værker med os andre”, siger Karen Buch Dubery.

 

Link til kortfilmen Scandia – De Sidste Dage: https://museumoj.randers.dk/viden/gaa-paa-opdagelse-i-historien/kortfilmen-scandia-de-sidste-dage/