Spænd cykelhjelmen og sus afsted på cyklen, når Danmarks største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Randers 7. august

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks største cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Randers i år. Randers Kommune og Randers Cykelmotion har valgt at bakke op om cykelløbet og blive værtsby for cykelbegivenheden, der finder sted i løbet af foråret og sommeren i 15 byer. Kids Tour lægger vejen forbi Randers lørdag 7. august i Tronholmparken, hvor der inviteres til en dag fyldt med cyklesjov og aktiviteter for hele familien.

 

Fokus på trafiksikkerhed og sunde værdier

Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år og afholdes som en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet. Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter på pladsen. På stævnepladsen vil børnene bl.a. have mulighed for at træne trafikkens regler i Trafiklegepladsen og lære førstehjælp i Børnenes Førstehjælpsskole.

”Med Kids Tour kommer børnene ud i flok og mærker glæden ved at motionere og være aktive sammen på en sjov måde. I Børneulykkesfonden ønsker vi, at flere børn benytter cyklen som transportmiddel, og vi håber, at cykelarrangementer som dette kan være med til at få flere børn til at opleve glæden ved at cykle,” siger Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Kids Tour arrangeres i samarbejde med Momentcph og Børneulykkesfonden. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

 

INFO OM KIDS TOUR

  • Kids Tour kommer til Randers 7. august
  • Alle tilmeldte børn får et startnummer, goodiebag og et diplom, når målstregen er krydset.
  • Stævnepladsen har åbent fra kl. 10.00 til 16.00.
  • Der vil før, under og efter løbet været forskellig underholdning og aktiviteter for børn i start- og målområdet.
  • Prisen pr. barn er 75 kroner.
  • Læs mere og tilmeld dit barn på kidstour.dk

 

Om Børneulykkesfonden

Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut – hele døgnet.

Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse. Læs mere på www.børneulykkesfonden.dk