Mød triatlet Niklas Faaborg Andersen

 

Hvordan går det med din sport?      

I forhold til min sport, er jeg nået rigtig langt siden min tid på Nørrevangskolen. Jeg er en del af det Danske Juniorlandshold, som jeg har været til Ungdoms-EM med i Østrig. Her fik jeg en fin 9. plads i B-finalen. Derudover er jeg dansk mester på sprintdistancen i min aldersklasse fra 2019. Desværre har jeg ligesom mange andre atleter ikke haft mange stævner sidste sæson grundet Covid-19, men jeg håber bestemt på at kunne komme ud og køre nogle flere internationale stævner i den kommende sæson. Jeg har brugt Covid-19 tiden til at træne kontinuerligt og forsøgt at komme stærkere ud af pandemien. Jeg har ikke skullet trappe ned til diverse stævner, så min træning har fungeret rigtigt godt. Jeg er bestemt klar, når jeg igen må rejse rundt i verden til diverse konkurrencer.

 

Hvad har eliteidrætsskolen givet dig?

Jeg kom desværre sent ind på Nørrevangskolen, da jeg først startede i 9. klasse, men sikke en mulighed det var. Jeg valgte eliteidrætsskolen, udover den gode klasse jeg kom ind i, da jeg ønskede at optimere min træning så meget som muligt, og så var det oplagt at være der, da jeg ville være bedst i min sport, og det kunne eliteidrætsskolen give mig med ekstra træning samt lærerige tematimer, som ville give mig det ekstra skub, jeg manglede. De to morgentræninger gjorde, at jeg fik mulighed for at planlægge min uge bedre og gav mere overskud til skole og venner, samt gjorde at jeg kunne træne lidt mere end de andre. Jeg træner cirka 20 timer om ugen.

Tematimerne var også super gode. De emner, vi arbejdede med, gav mig en enorm viden omkring træning, og hvorfor vi træner, som vi gør. Det gav motivation til ens egen træning. Ligeledes arbejdede vi med personlig planlægning og struktur samt kost, hvilket har givet mig en stor fordel i både min daglige træning, men også i konkurrencer.  Det at kunne planlægge sin tid og derved nå sine mål både, hvad angår træning men bestemt også uddannelse, har været meget vigtigt for mig og den store træningsmængde, jeg behøver som triatlet.

 

Hvad så nu?  

På grund af min gode tid på Nørrevangskolens Eliteidrætslinje var jeg derfor helt sikker på, at jeg ville direkte videre på Elitesports college på HHX her i Randers, som giver nogen af de samme muligheder i forhold til morgentræning. Her er jeg nu i gang med mit 3. år.

Jeg drømmer om det store mål, OL. Det ville være mega fedt. Jeg planlægger naturligvis min sæson, så jeg har mål og delmål. Det har ikke været let i denne tid, men målet for denne sæson er podieplads til DM samt EM-kvalifikation. Men som sagt ved jeg endnu ikke om det bliver aflyst.

Når jeg er færdig med min HHX, vil jeg tage et sabbatår, så jeg er sikker på mit videre uddannelsesforløb, og så kan jeg fokusere 100 procent på min træning. Jeg ønsker at arbejde med salg eller økonomi, men min elitekarriere fylder mest i disse år.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Eliteidrætsskolen Nørrevang
Der har været Eliteidrætsklasser på Nørrevangsskolen siden 2009, som er en del af Randers´ TeamDanmark-aftalen. Vi taler om talentudvikling og medaljer til Danmark, men hvor dygtige er vi? Hvor blev talenterne af?
Frem til vinterferien vil Din Avis i samarbejde med Eliteidrætsskolen Nørrevang udgive en serie af små artikler om tidligere eliteidrætselever fra Eliteidrætsskolen på Nørrevang i serien Hvor blev talenterne af?
Du vil få et lille indblik i, hvor atleterne der er stoppet med sin sport er blevet af, men også de elever, som fortsat er på vej.
Eliteidrætsskolen er lige nu i gang med at optage elever fra 7. klasse og har i afdelingen en 7., 8., 9. klasse. Eleverne lærer meget af hinandens sportsgrene i deres eliteidrætsmiljø, og har også morgentræning og tematimer sammen. Nørrevangsskolen er fra august blevet en idrætsskole med stor fokus på bevægelse, trivsel og faglighed, hvilket skaber gode vilkår også for eliteidrætseleverne.
Tilbuddet med Eliteidrætsskolen retter sig mod elever, som ønsker at nå langt inden for deres sportsgren samtidig med, de går i skole. Idrætten er lagt ind i skoleskemaet, og klasserne er dannet af ligesindede eliteidrætsudøvere, der stiller med de samme forudsætninger og forventninger. På skolen går der mange sportsgrene.
En række elever har klaret sig rigtigt godt sportsligt og det samme gælder uddannelse/jobmæssigt.