Museum Østjylland byder museet stadig på sjove og hyggelige oplevelser i vinterferien – i år foregår det hele bare digitalt

I feriedagene kan du tage på tur i Nordeuropas eneste bevarede købstadsfarveri, komme til online-koncert for hele familien, høre om middelalderskeletter og lære at lave dit eget flotte armbånd.
Alle aktiviteter er gratis, og der er noget for både børn og voksne. Gå ind på museets hjemmeside, kig under ”Kalender” og find her din museumsoplevelse i vinterferien.

Vinterferien plejer at være en uge, hvor utroligt mange gæster lægger vejen forbi Museum Østjyllands afdelinger i Randers, Grenaa og Ebeltoft. I år er dette jo desværre ikke muligt. Men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan få gode museumsoplevelser i din ferie.

”Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke kan invitere indenfor på museerne til sjove aktiviteter og gode ferieoplevelser, som vi plejer. I stedet glæder vi os til at møde museets gæster online, hvor de trygt og godt kan følge med i forskellige aktiviteter for hele familien hjemme fra stuerne! ” fortæller museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen, der selv kommer til at stå bag kameraet og filme de digitale tilbud til feriefolket.
Videoerne kan også efter streaming ses via museumoj.dk og museets Facebook-side.

 

Lyt, de døde fortæller
Museum Østjyllands arkæologer udgraver masser af skeletter, og jævnligt kommer der skeletter til syne ved bygge- og anlægsarbejder inde i de gamle byer. Skeletterne dukker især frem omkring middelalderlige kirker og klostre, også i Randers.
Mød de to middelalderarkæologer Inger Marie Hyldgård og Lisette Berg Andersen på til en online-fortælling, når de fortæller om, hvordan man udgraver et skelet fra middelalderen.
Der streames via Facebook Live og linkes fra museumoj.dk.
Få svar på spørgsmål som: Hvordan kan man se, hvor gammel et menneske var, da det døde, når det har ligget i jorden i 800 år? Og hvordan kan man se køn og årsagen til, at personen døde? Hvordan var datidens begravelsesritualer? Og hvordan føles det mon at stå med et menneskekranie i hånden?!
Foredraget er for store børn og voksne.

 

Lav juveler af ting fra rodeskuffen
Du behøver ikke dyre glasperler og komplicerede låse for at lave et flot og personligt armbånd. Kig i rodeskuffen derhjemme og brug nogle af de materialer, som du alligevel har liggende: Garn, muresnor, perler af små stumper sugerør, knapper, lerperler brændt på bål i haven, spiralformet perler af metaltråd fra papirklips osv. Brug utraditionelle materialer og genbrug og lad fantasien folde sig ud, når du laver juveler sammen med venner eller familien.
På museets hjemmeside finder du en lettilgængelig vejledning med trin for trin-anvisninger.

 

Online museums-oplevelser i vinterferien:

– Virtuel omvisning i et unikt købstadsfarveri, tirsdag 16. februar kl. 15 – 15.45.

– Hvad de døde fortæller – online-fortælling, onsdag 17. februar kl. 10 – 10.30.

– Kysten er klar – online-koncert for børn i Norddjurs, torsdag 18. februar kl. 15 – 16.

– Lav dit eget armbånd, lørdag 13. – søndag 21. februar.

Alle arrangementer findes via museets hjemmeside og Facebook-side