Hvordan gik det dig efter dine tre år på Eliteidrætsskolen Randers?

Efter jeg gik ud af 9. klasse på Eliteidrætsskolen, valgte jeg at lægge ketcheren på hylden og tage et år på Hou Maritime Idrætsefterskole. Den fysiske træning jeg havde på Eliteidrætsskolen, i form af morgentræning og tematimer, var noget jeg fik rigtig meget ud af. Jeg fik en god viden om, hvordan kroppen fungerede og hvad der var vigtigt at træne for at undgå skader og samtidig blive stærk, hurtig, smidig mm. Det var dejligt at have den ekstra træning flere gange om ugen sammen med mine klassekammerater, og det betød at jeg udviklede min fysiske grundform rigtig meget, hvilket kunne ses på mine sportsmæssige resultater. Jeg havde stort set ingen skader efter den gode basistræning, der blev tilrettelagt og det gav mig selvtillid og styrke til at vinde bl.a. Danmarksmesterskaberne for U16 i double, samt at vinde det jyske mesterskab i single for U16. Jeg har også spillet opvisningskamp med Caroline Wozniacki.

Udover træningen på skolen var det sjovt og lærerigt at befinde sig i et miljø og en klasse, hvor alle gik op i sport, og hvor vi både heppede på og inspirerede hinanden.

Jeg stoppede med tennis efter 9.klasse, da jeg ville på efterskole og afprøve en masse andre sportsgrene heriblandt orienteringsløb, klatring, kajak og vindsurfing, hvilket ikke var muligt samtidig med at jeg kunne spille tennis på samme niveau.

 

Nyder du stadig sport?

Selvom jeg ikke længere spiller tennis, fylder træning stadig rigtig meget i min hverdag, og jeg drager stadig stor fordel af den basistræning jeg lærte tilbage på Nørrevangsskolen. Jeg løber mellem 3-5 gange om ugen, og deltog sammen med min efterskole til Århus city halvmarathon, hvilket jeg har ambitioner om at gennemføre igen.

 

Har du sat dig mål og hvilke?

Det faglige niveau i Eliteidrætsskolen var højt, og det kunne mærkes at seriøsiteten fra sporten ofte også blev videreført til klasseværelset. Det gjorde, at jeg fagligt flyttede mig og sat mål for mit videre uddannelsesforløb. Jeg blev student i sommers og er netop i gang med mit sabbatår, hvor jeg både arbejder hos Randers testcenter (Covid-19) og som lærervikar, indtil jeg til sommer vil læse medicin på Aalborg universitet.

 

Eliteidrætsskolen Nørrevang
Der har været Eliteidrætsklasser på Nørrevangsskolen siden 2009, som er en del af Randers´ TeamDanmark-aftalen. Vi taler om talentudvikling og medaljer til Danmark, men hvor dygtige er vi? Hvor blev talenterne af?
Frem til vinterferien vil Din Avis i samarbejde med Eliteidrætsskolen Nørrevang udgive en serie af små artikler om tidligere eliteidrætselever fra Eliteidrætsskolen på Nørrevang i serien Hvor blev talenterne af?
Du vil få et lille indblik i, hvor atleterne der er stoppet med sin sport er blevet af, men også de elever, som fortsat er på vej.
Eliteidrætsskolen er lige nu i gang med at optage elever fra 7. klasse og har i afdelingen en 7., 8., 9. klasse. Eleverne lærer meget af hinandens sportsgrene i deres eliteidrætsmiljø, og har også morgentræning og tematimer sammen. Nørrevangsskolen er fra august blevet en idrætsskole med stor fokus på bevægelse, trivsel og faglighed, hvilket skaber gode vilkår også for eliteidrætseleverne.
Tilbuddet med Eliteidrætsskolen retter sig mod elever, som ønsker at nå langt inden for deres sportsgren samtidig med, de går i skole. Idrætten er lagt ind i skoleskemaet, og klasserne er dannet af ligesindede eliteidrætsudøvere, der stiller med de samme forudsætninger og forventninger. På skolen går der mange sportsgrene.
En række elever har klaret sig rigtigt godt sportsligt og det samme gælder uddannelse/jobmæssigt.