Nu åbner tilmeldingen til årets Ren Natur affaldsindsamlinger i Randers Kommune. Her har foreninger mulighed for at gøre en forskel for naturen og tjene penge til klubaktiviteter

 

I 2020 fjernede 196 aktive frivillige fra foreninger i Randers tomme dåser, cigaretskod og andet henkastet affald fra naturen i Randers Kommune som led i Ren Natur konceptet. De frivilliges indsats glæder ikke mindst Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune:

“Det er prisværdigt, at så mange foreninger har lysten og viljen til at gøre en forskel for naturen og fællesskabet, ” siger Frank Nørgaard og fortsætter:

“Det er tredje år i træk, at Randers Kommune er med i affaldskonceptet Ren Natur. Evalueringerne fra de foregående år viser, at børn og voksne i foreningerne udover at tjene penge til klubkasserne også får øget deres bevidsthed om affaldsproblemet. Jeg går dagligt ture i naturen og langs vejene i kommunen og bemærker desværre en stigende mængde af især dåser og cigaretpakker. Derfor er det utroligt glædeligt, at så mange foreninger stadig ønsker at deltage i renholdelse af vores fælles natur.”

Louise Høeg, der er formand for Sundheds- idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune, er også meget tilfreds med de mange frivilliges indsats:

“Ren Natur er et godt og et grønt koncept, der styrker klubberne og den grønne dagsorden i Randers Kommune. Jeg håber, at rigtig mange foreninger vil deltage i Ren Natur konceptet også i år,” sige Louise Høeg.

 

Tilmelding og fakta om Ren Natur

Foreninger, der ønsker at komme i betragtning til én af 15 affaldsruter i Randers Kommune, kan tilmelde sig på https://rennatur.org/ og samtidig tjene 3000 kroner.

Affaldsindsamlingerne finder sted fra den 1. maj og frem til den 24. oktober med overholdelse af de til enhver tid gældende Covid-19 forholdsregler om afstandskrav og krav til gruppeantal.

Efter tilmelding får foreningerne tilsendt udstyr som sikkerhedsveste, handsker, skraldeposer, snappere, som sendes retur efter brug. Efter indsamlingen forpligter foreningerne sig til at udfylde et afrapporteringsskema online.
Ren Natur er et sponsor- og frivillighedskoncept fra organisationen Hold Danmark Rent, hvor foreninger, mod at samle affald op, kan tjene penge til deres klubkasse. Konceptet er et samarbejde mellem sponsorer, frivillige, kommunen og Hold Danmark Rent. Ren Natur er i 2021 sponsoreret af McDonald´ s Danmark, SPAR , Danske Bank og WestWind.